Bavite se fotkanjem? Ovo su štampači za vas! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bavite se fotkanjem? Ovo su štampači za vas!

Evo nekoliko razloga zbog kojih se isplati nabaviti jedan od ovih štampača.

 Izvor: Promo.

Štampanje fotografija u kućnom okruženju do prošle godine nije po ceni i kvalitetu moglo da se nosi sa foto laboratorijama i rešenjima koja su nudile digitalne štamparije. Međutim, pojavom profesionalnih Epsonovih ITS foto štampača i multifunkcionalnih uređaja cena tradicinonalnog foto otiska postala je povoljnija i do 90 odsto.

To je postignuto tako što su dizajneri uspeli da kreiraju Micro Piezo glavu za štampanje koja troši značajno manje mastila, odnosno koja na foto papir "baca" kapljice izuzetno male večine. Pored toga cena mastila je značajno manja u odnosu na sva ostala mastila koja se koriste za termalnu štampu, a velika prednost je i to što nema zamene kertridža jer se boja doliva u odvojene rezervoare.

Velika prednost ITS foto štampača i MF uređaja se krije i u dugotrajnosti glave za štampanje, jer ista se sama čista i i kalibriše.

Pa, dobro, hajde da pogledamo koji su to konkretno prednosti koje donose novi Epsonovi ITS foto štampači i multifunkcijski uređaji.

Značajno mala potrošnja mastila

Jedan od glavnih argumenata zašto svako ko se bavi fotografijom na bilo koji način treba da investira u neki od novih Epsonovih foto ITS štampača je značajno manja potrošnja mastila u odnosu na tradicionalna inkjet foto rešenja. Konkretno, potrošnja mastila u ovom slučaju može biti manja i do 90 odsto i to bez bilo kakvog gubitka detaljnosti na fotografijama i sa savršenom reprodukcijom boja. Tajna se krije u posebno osmišljenoj Micro Piezo glavi za štampanje koja formira kapljicu izuzetno male veličine, kao i u foto papirima.

Cena mastila

Cena profesionalnih Epsonovih mastila za foto ITS štampače je daleko niža od bilo koje cene standardnog foto kertridža, a što je još važnije mastila se isporučuju u bočicama velikog kapaciteta iz kojih se dolivaju po potrebi u rezervoare. Ovo dodatno utiče na povoljniju cenu fotografija, a i izbegava se zamena glava koja je obično integrisana na samim kertridžima čime se utiče na očuvanje životne sredine.

Kvalitet fotografija

Testovi pokazuju da fotografije nastale sa Epsonovim ITS foto štampačima imaju daleko bolju reprodukciju (prirodnost) boja i značajno viši nivo detaljnosti što je svakom ko se razume u fotografiju zapravo i glavna njihova prednost. Fotke nastale Epsonovim ITS foto štampačima na Epsonovom foto papiru se trenutno suše i odmah su spremni za dalju upotrebu, a to nije slučaj sa ostalim rešenjima. Na ovo treba dodati i dugovečnost fotografija koja ide i preko 100 godina ukoliko se iste skladište po propisima.

GalerijaŠtampači za fotografe

Održavanje i eksploatacija

Svaki fotograf bi voleo da mu njegova foto laboratorija ne oduzima mnogo vremena oko održavanja i to je upravo bila ideja vodilja za kompaniju Epson da svoje nove ITS foto štampače kreira u tom pravcu. Iste je dovoljno samo povremeno prebrisati od prašine i to je to. Glava za štampanje se sama čisti, što isto radi i sistem mlaznica. Pored toga glava za štampanje se menja tek nakon nekoliko hiljada odštampanih fotografija što je do sada bilo gotovo nezamislivo.

Logistika i softver

Epson uz sve svoje nove ITS foto štampače potencijalnim kupcima nudi i logističko-aplikativnu podršku kojom se štedi i do nekoliko stotina eura. Aplikacije su birane od posebnog tima ljudi koji se ozbiljno bavi fotografijom, dok je na logistici radilo više programera koji su imali jasne upute šta većini fotografa treba kod jednog foto štampača.

Imate neki dobar predlog - čekamo komentare ispod i na Facebook stranici!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi