Nova Facebook opcija neće vam se svideti! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Facebook opcija neće vam se svideti!

Društvena mreža aktiviraće svim korisnicima novu opciju, saznajte koju i šta možete da učinite.

  Izvor: MONDO portal.

Facebook će omogućiti opciju da samostalno i bez našeg znanja taguje fotke na kojima su naša lica. Ovo će omogućiti DeepFace opcija, koja pravi 3D model našeg lica, a ima pristup preko 250 milijardi slika na mreži i navodno se "koristi" kamerom čak i kad je ona neaktivna (zato neki stručnjaci bezbednosti savetuju da prekrivamo kamere kad ih ne koristimo).

DeepFaceje napravljen 2013. godine, a za taj algoritam čuli smo u martu 2014. Danas je njegova preciznost "pogađanja" korisnika skoro 98 odsto i moći će dnevno da pregleda preko 400 miliona Facebook fotki. DeepFace je omogućen po automatizmu i sada je dostupan tek nekolicini korisnika, a automatsko tagovanje će moći da se isključi u podešavanjima privatnosti kada ta opcija bude dostupna svima. Takođe, ako vam je DeepFace tagovao fotku, a vi ne želite da se vidite na njoj biće omogućeno zamućivanje lica, ali tek nakon što vi zatražite tako nešto.

Pogledajte sliku gore, DeepFace je nama već aktiviran i svako ko nas poznaje mogao bi da odobri tag na bilo koju fotku na kojoj nas je DeepFace prepoznao. U podešavanjima privatnosti tagovanja na raspolaganju je mogućnost da tag odobre prijatelji ili niko na Facebook mreži. Vaše je da odaberete nešto od te dve opcije.

DeepFace tehnologija biće uskoro omogućena svima, a neki ga, iako ga vide u podešavanjima privatnosti, nije omogućeno da ga koriste i menjaju.

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku!

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA