Pametniji kućni aparati: Imaju ekran i Wi-Fi vezu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametniji kućni aparati: Imaju ekran i Wi-Fi vezu

Pogledajte kako izgledaju i šta mogu "obični" kućni aparati koji će uskoro biti u prodaji širom Evrope.

 Izvor: MONDO portal.

U saradnji sa šefovima kuhinja, nosiocima Mišelin zvezdica, Samsung je u Monaku, na Samsung Forumu predstavio najmodernije pametne kućne aparate, koji, pored standardnih karakteristika poseduju nove tehnologije, poput ekrana osetljivog na dodir, Wi-Fi kontrolu, virtuelni plamen, odvojive kontrole, unapređene načine rukovanja i slično.

Chef kolekcija, linija premijum kućnih uređaja posebno napravljenih za evropsko tržište, ističe u prvi plan funkcionalnost i dizajn, a nastala je u saradnji sa Samsungovim Klubom šefova kuhinja, što je prva globalna kulinarska inicijativa u koju su uključeni šefovi kuhinja, nosioci Mišelin zvezdica - Mišel Troagro, Elena Arzak i David Oldani.

Inovacije Samsungove evropske Chef kolekcije su:
- Kitchen Fit frižider koji se uklapa u svaki enterijer, sa sistemom Precise Chef Cooling
- Gourmet Vapour tehnologija sa intuitivnim LCD ekranom u boji, osetljivim na dodir i Wi-Fi kontrolama
- Virtual Flame tehnologija kod indukcijske ploče, pomaže korisnicima da vizualizuju toplotu i podese je za precizno kuvanje
- WaterWall, inovacija u pranju sudova, za najbolje čišćenje pomoću vodenog slapa koji dopire do svakog ugla.

GalerijaPametni kućni aparati

Galerija "krije" odgovore

Pogledajte MobIT galeriju ove vesti u kojoj ćete videti opisane novitete pametnih uređaja. Za video nas potražite na Istagramu, Twitteru i Facebooku i otkrijte još noviteta sa Samsung Foruma u Monaku!

"Pre osamnaest meseci, Samsung timovi za istraživanje i šefovi svetskih kuhinja počeli su da rade zajedno kako bi doneli novi vid sofisticiranosti i inovacije prilikom kreiranja digitalnih kućnih uređaja. Sa Chef kolekcijom dolazi vreme da se otkrije šta je zaista moguće u kuhinji“, naveo je B. K. Jon, predsednik i generalni direktor divizije za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics. "Samsung konstantno ulaže u inovativnost kada je u pitanju potrošačka elektronika, koja ne samo da unapređuje životni stil današnjeg korisnika, već ima i stvaran, praktičan uticaj na domaćinstvo. Ova saradnja je dovela do kreiranja vrhunskih kuhinjskih aparata koji nude izuzetan nivo kvaliteta i inovativnosti, kao i zavidan nivo po pitanju pripreme hrane i očuvanja namirnica“.

Preciznost inspirisana šefovima kuhinje

U čitavoj liniji proizvoda postoje inovativne funkcije koje su nastale kao inspiracija šefova kuhinja, kreirane tako da pomognu korisnicima da ostvare vrhunsko kulinarsko iskustvo kod kuće. Tehnologija Precise Chef Cooling kod frižidera minimizira temperaturne oscilacije na ±0.5°C i pomaže da se duže očuvaju originalni ukus i tekstura hrane. Opcija Chef Zone omogućava da se temperatura prilagodi za namirnice koje se čuvaju u posebnim uslovima, poput ribe i mesa. Uz to, sistem Twin Cooling Plus održava optimalan nivo vlažnosti i pruža dodatne prednosti odvajanja mirisa između frižidera i zamrzivača.

Kitchen Fit frižider

Kako bi se besprekorno uklopio u postojeći kuhinjski nameštaj, model frižidera iz Chef kolekcije RB8900 Kitchen Fit ima glatki brušeni metal za sofisticiran i moderan dizajn. Uvučena ručka ima osvetljenje Ambient Ice Blue Handle Light, što čini ovaj model još elegantnijim. Cooling Plate od nerđajućeg čelika čini da sastojci budu rashlađeni i sveži u frižideru, dok Chef Pan posuda od nerđajućeg može da se koristi za mariniranje, čuvanje, i čak za direktno kuvanje. Kada se proces završi, Chef Pan može da se stavi direktno u mašinu za pranje sudova. Inovatvna Space Max tehnologija ovog modela nudi 30 posto više prostora za skladištenje od konvencionalnih Samsungovih ugradnih frižidera jer je debljina frižidera svedena na minimum. Sa energetskom efikasnošću do A+++, RB8900 predstavlja pametan izbor za one koji žele odličan dizajn u kuhinji i uštedu električne energije.

Nova rerna sa Gourmet Vapour tehnologijom

Nova pećnica iz Chef kolekcije poseduje Gourmet Vapour tehnologiju, za precizniji način očuvanja vlažnosti i kontrolisanja temperature. Kada se para zagreje na više od 100°C, pretvara se u mikro-finu paru koja brzo i ujednačeno stiže do svakog dela pećnice putem konvekcijskog ventilatora i na taj način formira ‘film’ koji efikasno održava vlagu u hrani kao i stabilnu temperaturu. LCD ekran koji je osetljiv na dodir od 4.6 inča čini da kuvanje bude jednostavno. Intuitivno upravljanje navodi korisnike ikonicama kao kod pametnih telefona, sa različitim modelima kuvanja i podešavanjima temperature, i prikazuje ‘često korišćen način rada pećnice’ kada se uključi. Ova pećnica može lako da se nadgleda i kontroliše putem Wi-Fi-ja, preko mobilnog uređaja. Korišćenjem prateće aplikacije, korisnici mogu da prate status kuvanja i da menjaju vreme kao i temperaturu. Kada je proces zagrevanja ili kuvanja završen, pećnica šalje obaveštenje na telefon.

Indukcijska ploča sa Virtual Flame tehnologijom

Samsung korisnicima nudi i indukcijsku ploču sa Virtual Flame tehnologijom. Ugrađena LED svetla vizualizuju toplotu u svakoj aktivnoj zoni kuvanja i omogućavaju kuvarima da podese jedan od 16 nivoa jačine, za preciznije kuvanje. Raspoloživa u širini od 80cm, ploča za kuvanje ima i širu ’flex zonu’ koja omogućava upotrebu šerpi i tiganja svih dimenzija i oblika.

Prava inovacija u pranju sudova

Mašina za pranje sudova iz Samsung Chef kolekcije poseduje revolucionarnu WaterWall tehnologiju koja pruža prvi pravi napredak u pranju sudova u poslednjih nekoliko decenija. Poluga koja se kreće po dnu mašine pravi vodeni slap, a vertikalni mlazevi vode dopiru do svakog suda. Za razliku od tradicionalnih rotirajućih mlazeva vode, Samsung WaterWall tehnologija dopire do sva četiri ugla mašine. Opcija Zone Booster služi za intenzivno pranje veoma uprljanih sudova pod jakim pritiskom vode.

Pratite nas i na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi