Microsoft uveo holograme u stvaran život | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft uveo holograme u stvaran život

Windows 10 donosi i hologramsku budućnost uz pomoć Microsoft HoloLens

  Izvor: Promo.

Microsoft je na Windows 10 događaju 21.januara predstavio i prilično revolucionaran primer toga kako Windows 10 omogućava prelaz sa tradicionalnog računarstva orijentisanog na mašine, na interakciju koja je mnogo više lična i humanistička.

Kao prva u svetu hologramska kompjuterska platforma, Windows 10 uključuje set interfejsa za programiranje aplikacija koje omogućavaju programerima da kreiraju hologramski doživljaj u stvarnom svetu. Sa Windowsom 10, hologrami su Windows univerzalne aplikacije i sve Windows univerzalne aplikacije mogu, takođe, biti hologrami - moguće je smestiti trodimenzionalne holograme u fizički svet i omogućeni su novi načini interakcije sa okolinom, stvaranja i praćenja sadržaja, koji su personalniji i bliskiji ljudima.

Kako bi pokazao mogućnosti holograma u Windowsu 10, Microsoft je predstavio najnapredniji hologramski računar na svetu. Microsoft HoloLens je prvi bežični hologramski kompjuter u prepoznatljivom obliku kacige ili naočara, kome nisu potrebne žice, telefoni ili konekcija sa PC računarom. Microsoft HoloLens ima ugrađena hologramska sočiva visoke definicije kroz koja se može gledati i prostorni zvuk, tako da možete videti i čuti holograme u svetu oko vas. U kompletu sa naprednim senzorima, sistemom nove generacije na čipu i potpuno novim hologramskim procesorom (HPU) koji razume šta radite i svet oko vas, Microsoft HoloLens bez žica obrađuje terabajte podataka iz senzora u realnom vremenu.

Na samom Windows 10 događaju predstavnici kompanije demonstrirali su hologramski 3D dron, koji je kasnije odštampan u 3D tehnologiji, na 3D štampaču i direktno preko Windows 10 operativnog sistema. HoloLens uređaj i tehnologija razvijani su preko pet godina, rekli su u kompaniji, a korisnicima koji nose HoloLens "kacigu" omogućeno je da se slobodno kreću u prostoru i dodiruju rukama holograme oko sebe, kako bi na čoveku svojstven način mogli da vrše interakciju sa hologramskim projekcijama.

Unošenjem trodimenzionalnih holograma u svet oko vas, Microsoft HoloLens vam omogućava novi pogled na realnost koji može da kaže u šta gledate i razume šta govorite rukama i glasom. Stavljanjem vas u centar kompjuterskog doživljaja, Microsoft HoloLens vam dozvoljava da kreirate, pristupite informacijama, uživate u zabavi i komunicirate na nove i uzbudljive načine.

Pratite nas i na Facebooku, a u nastavku pogledajte kakva nas sutrašnjica očekuje sa hologramskom opcijom Microsoftovog Windowsa 10!

VideoMicrosoft HoloLens

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi