Besplatan Office 365 - evo kako! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatan Office 365 - evo kako!

Microsoft nudi nekoliko načina da Office 365 paket koristite besplatno, ovde je upravo reč o tome!

  Izvor: Promo.

Najveća regionalna IT konferencija, Sinergija 14,  ponudila je predavanje o načinima na koje se Microsoftov Office 365 može u potpunosti licencirati besplatno i to ne samo za jednog korisnika, nego za sve one za koje postoji opravdan razlog da je taj paket ili softver potreban.

U okviru drugog dana Sinergije 14, na "NGO CONNECTION DAY" predavanjima saznali smo o prednostima Office 365 servisa, njegovim novim funkcijama, ko ima pravo da ga koristi besplatno, za koje je sve platforme dostupan i na kojima je besplatan.

Kompanija Microsoft objavila je u decembru 2013. globalnu dostupnost Office 365 paketa za neprofitna udruženja, kao i kvalifikovane nevladine organizacije (NVO) u okviru svog programa za donaciju softvera. Microsoft Office 365 za neprofitne i nevladine organizacije omogućava brži i jednostavniji rad ovih udruženja pružajući im pristup najsavremenijim servisima, skrojenim upravo po njihovim potrebama koje uključuju:

Mogućnost pristupa informacijama sa bilo koje lokacije: Office 365 za neprofitne organizacije omogućava pristup dokumentima nezavisno od lokacije zahvaljujući Office aplikacijama prilagođenim za računar, smart telefon ili tablet uređaj.

Jednostavnu saradnju (kolaboraciju): Neprofitnim organizacijama je omogućeno da lako rade zajedno unutar organizacije, koristeći Office aplikacije putem elektronske pošte, zajedničkog kalendara, kao i međusobnog korišćenja dokumenata i video konferencije.

Jednostavnu IT primenu: Office 365 za neprofitne organizacije pruža administratorima mogućnost jednostavnog pristupa kontroli i prilikom instalacije programa Office 365, ne zahteva deinstalaciju prethodnih verzija ovog programa.

Pouzdanost i savremenost: Office 365 za neprofitne organizacije omogućava organizacijama da troše manje vremena na IT održavanje, obezbeđujući pristup najsvežijim tehnologijama koje su jednostavne i lake za upotrebu. I Office 365 za Neprofitne organizacije je finansijski podržan od strane vodećih bezbednosnih faktora u industriji i ima 99.9 % garanciju na savremenost.

Neprofitnim i nevladinim organizacijama Microsoft donira pristup najboljim alatima baziranim na Cloud tehnologiji koji podstiču produktivnost i saradnju.

Iako neprofitne organizacije posluju na isti način kao i ostala udruženja i kompanije, one se često suočavaju sa manjkom sredstava za uvođenje novih tehnologija. Na taj način, donacija Office 365 paketa im pruža mogućnost da budu efektivniji i efikasniji u poslu koji obavljaju.

"Doniranjem softvera imamo za cilj da pomognemo društveno angažovane neprofitne organizacije u Srbiji, kao i širom sveta, da ostvare svoju misiju, tako što ćemo im obezbediti pristup najnovijoj tehnologiji, znanjima i drugim resursima koji im mogu biti od pomoći", rekla nam je Tanja Tatomirović na Sinergiji 14, u Microsoftu zadužena za odnose s javnošću i odnose sa zajednicom u Srbiji i Crnoj Gori.

Prema rečima Tanje Tatomirović, Microsoft je samo u toku fiskalne 2013. godine donirao više od 795 miliona američkih dolara u vidu novca, softvera i usluga za 70.286 neprofitnih udruženja, u više od 15 zemalja širom sveta. Ukupna vrednost softverskih donacija nevladinim organizacijama u Srbiji bila je oko 250.000 američkih dolara za godinu dana, dok je samo tokom oktobra i novembra prethodne godine donirani softver dostigao vrednost od oko 100.000 američkih dolara.

Microsoft je donirao i istraživačku stanicu Petnica softverom i alatima, računarima i opremom u vrednosti do 350.000 dolara, a nedavno je kompanija pokrenula i projekat "Škola budućnosti" koji za cilj ima osavremenjavanje učenja, nastave, kao i edukaciju nastavnika i praksu postavljenu tako da svaki učenik ima računar.

Sve neprofitne i nevladine organizacije zainteresovane da se uključe u programu donacije Microsoft Office 365 paketa mogu proveriti mogućnost učešća na SAJTU.

Sve informacije vezane za migraciju resursa se mogu pronaći OVDE.

Domaće nevladine organizacije mogu se javiti kompaniji Microsoft u Srbiji za više informacija o realizaciji programa softverskih donacija, jer Microsoft kroz svoje programe ne donira samo Office 365, već i Windows 8.1, Office 2013, Visual Studio, kao i mnoge druge softvere koji mogu pomoći ovim organizacijama u radu.

Pratite nas na Facebooku i drugim društvenim mrežama za još novosti sa Sinergije 14!

VideoOffice za iPad

Office za iPad

Word, Excel i PowerPoint za iPad uređaje dostupni su od 27. marta na preko 30 jezika. Korisnici tableta kompanije Apple imaju mogućnost stvaranja novih ili menjanja postojećih Office dokumenata, u zavisnosti od toga da li koriste besplatnu verziju Offica za iPad  (čitanje dokumenata) ili je koriste sa Office 365 pretplatom (čitanje i izmena dokumenata).

Potpuno funkcionalna verzija Offica je ista ona koju korisnici mogu da upotrebljavaju na PC ili Mac računarima, zajedno sa Cloud OneDrive podrškom, koja omogućava sinhronizaciju dokumenata kroz sve uređaje i izmenu, odnosno nastavak rada na dokumentu sa bilo kojeg uređaja koji podržava Office aplikacije. Office za iPad se već sada može besplatno skinuti sa AppStora.

Office Mobile besplatno za Android i iPhone

Office Mobile za korisnike na iPhone i Android platformama nudi Word i Excel aplikacije besplatno, sa svim opvijama i mogućnostima, ali u "Home use" varijanti, odnosno za "kućnu upotrebu". Jedino ograničenje, ukoliko se tako nešto i može smatrati ograničenjem, jeste to što se dokumenta ne čuvaju lokalno (na uređaju), nego isključivo preko OneDrive Cloud servisa.

To praktično znači da ćete svoja dokumenta uvek imati uz sebe u oblaku, odakle ih možete uvesti u bilo koji uređaj koji podržava Office i nastaviti uređivanje i izmene. Takođe, iz oblaka dokumenta možete da pošaljete, organizujete, izbrišete ili izvršite neku drugu OneDrive podržanu funkciju. Za početak, u zavisnosti od platforme i registracije na raspolaganju ćete imati do 18 gigabajta (najmanje 10) skladišnog prostora besplatno, ne samo za Office fajlove, nego i za slike, multimediju i druge vrste dokumenata.

PowerPoint aplikacija ostaje besplatno dostupna samo Windows Phone korisnicima, koji će uskoro dobiti nadogradnju kompletne Office aplikacije. Korisnici Microsoftovog mobilnog OS-a potpuno besplatno mogu da koriste i Word i Excel aplikacije. Takođe, Android korisnici će Word i Excel aplikacije optiizovane za tablet dobiti u narednom periodu.

Sve detalje o Office Mobile za iPhone i Android objasnili smo vam kada je bila njegova premijera za te sisteme, pratite link.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA