Poslednji Nokia telefoni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Poslednji Nokia telefoni

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs
Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Nismo razmišljali o tako nečemu, ali na Sinergija 14 videli smo i poslednje Nokia telefone. Evo ih.

Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Nokia je sada deo Microsofta, makar onaj ogranak kompanije koji se bavio proizvodnjom, prodajom i marketingom telefona i uređaja. Sinergija 14, najveća regionalna IT konferencija, bilo je pravo mesto da Microsoft prikaže nove Lumia uređaje, zasnovane na Windows Phone platformi, koji će ujedno biti i poslednji Nokia brendirani telefoni. Nakon ovih modela Microsoft će koristiti Lumia brend umesto Nokia, a nedavno je završen i proces promene imena svih Nokia aplikacija u Lumia aplikacije. Tako je Nokia Glam Me postala Lumia Glam Me ili Nokia Share je sada Lumia Share itd.

Microsoft ne mrzi Nokiju. To bi trebalo da napomenemo, makar smo mi stekli takav utisak. Lumia telefone i dalje će praviti, projektovati i osmišljavati mnogi od bivših Nokijinih zaposlenih, koji su ostali u Microsoftu. Da, bilo je mnogo otpuštanja, ali u Microsoftu kažu da je to bilo neophodno i da su najbolji i najkreativniji ljudi zadržani, nebitno da li su oni stigli iz Nokije ili su već biti u Microsoftu.

Microsoft izmenom imena jednostavno želi da krene dalje i ova izmena brenda, odnosno zamena Nokije Lumijom, dolazi u pravom momentu - kada se Windows “pretvara“ u jedan sistem za sve uređaje, uključujući telefone, tablete, računare, gedžete, pa i konzole. Ovo je samo još jedan korak kojim Microsoft želi korisnicima da ponudi jedan sistem i isto iskustvo korišćenja na svim uređajima. Windows je promenio ime i vreme je da i Lumia zauzme svoje mesto, baš kao što će Windows Phone postati samo Windows.

Nakon što smo ovo razjasnili, vraćamo se Lumia modelima koji će poslednji na tržištu nositi Nokia ime. Evo i njih, koji će ostati deo istorije:

- Nokia Lumia 530 (najpovoljniji četvorojezgarni Snapdragon smartfon ikada)
- Lumia 630/Lumia 635
- Lumia 730/Lumia 735
- Lumia 830 i
- Lumia 930 (test i odgovori na pitanja).

Da se brisanje Nokia brenda sprema šuškalo se već neko vreme. Iako Microsoft ništa nije zvanično komentarisao, jeste Stiven Elop, vođa smartfon projekta u toj kompaniji, ali je sve postalo jasno na IFA sajmu, u Berlinu, kada su najavljene Nokije Lumia 730, Lumia 735 i Lumia 830, jer tokom prezentacije Nokia ime nije spomenutu gotovo nijednom!

Detalje o svim ovim telefonima pogledajte na linkovima, a komentare i pitanja očekujemo ispod vesti ili na našoj Facebook stranici, koja ima sve više korisnika!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi