Saznajte sve o e-trgovini i PayPalu u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saznajte sve o e-trgovini i PayPalu u Srbiji

IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Sofija Popara i Milan Trbojević će u ponedeljak, 20. oktobra u Domu omladine Beograda podeliti sa preduzetnicima na konkretan i jednostavan način svoja znanja iz oblasti poslovanja. Ulaz besplatan.

 Izvor: PayPal

Startit Meetup posvećen poslovanju u Srbiji biće održan u ponedeljak, 20. oktobra od 18 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Govornici će biti IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Sofija Popara i Milan Trbojević, koji će na jednostavan i konkretan način pokušati da svima objasne postupke osnivanja i vođenja firme, oporezivanja i još mnoge dileme koje domaći zakoni i ustanove stavljaju pred preduzetnike. Posebno će biti reči o elektronskom poslovanju i e-trgovini u Srbiji, u vezi sa kojim mnogi mladi preduzetnici i oni koji žele da to budu imaju brojne nejasnoće.

  Sofija, Milan i Žarko će se osvrnuti i na poslovanje kroz PayPal, čija je puna usluga konačno dostupna u Srbiji, ali ipak ima zakonskih ograničenja na koja treba da paze i privatna i pravna lica.

Žarko Ptiček, koji se IT pravom bavi od 2000. godine, prateći razvoj i pružajući pravnu podršku IT firmama u zemlji, govoriće o osnivanju firme u Srbiji, pre svega preduzetničke agencije i društva sa ograničenom odgovornošću. Ptiček će takođe pričati i o sticanju autorksog prava, zaključivanju ugovora (sa posebnim akcentom na delatnosti IT) i o funkciji privrednog suda sa ciljem sticanja celokupne slike o privrednom sistemu u našoj državi.

Milan Trbojević, sajber knjigovođa, poreski savetnik i osnivač knjigovodstva "Knjiški moljac", pokušaće da objasni kako različiti oblici pravnih lica utiču na oporezivanje, i koje alternative su na raspolaganju u situaciji kada paušalni porez prilično varira.

Šta je Startit Meetup?

Startit Meetup već tri godine u Beogradu organizuje SEE ICT, neprofitna organizacija sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji. Ovakvi događaji za cilj imaju da pruže učesnicima priliku za upoznajvanje sa ljudima sličnih interesovanja i sticanje novih znanja uz pomoć kojih mogu sami da unaprede svoje proizvode i ideje.

Nakon toga biće reči o elektronskom poslovanju u Srbiji, koje u mnogome olakšava međunarodno poslovanje, ali u mnogim institucijama kod nas se nedovoljno koristi njegov potencijal.

Sofija Popara, koja se bavi finansijama i računovodstvom, govoriće o e­trgovini, uslovima i mogućnostima za njen razvoj u Srbiji s obzirom na to da je ovo tema koja zanima i one koji se okreću ka globalnom, ali i one koji posluju samo na srpskom tržištu. Sofija će ovaj 18. Startit Meetup završiti pričom o različitim vrstama angažovanja radnika sa kojima preduzetnici često nisu upoznati.

Posle izlaganja Sofije, Žarka i Milana posetioci događaja imaće dovoljno vremena da im postave pitanja o ličnim nedoumicama.

Ulaz je slobodan, jedino je potrebno da svi zainteresovani prethodno najave svoj dolazak putem prijavne forme na sajtu Startit.rs.

Ukoliko imate neko pitanje u vezi sa ovim temama, a niste u prilici da dođete, postavite ga u komentarima ispod ove vesti ili nam pišite na Facebook strani MONDO MobIT i mi ćemo ga preneti Sofiji, Žarku i Milanu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi