Da li koristite antivirus? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li koristite antivirus?

Da li ste zaštitili svoj računar, tablet ili telefon ili možda neki drugi uređaj antivirus softverom i zbog čega ste to uradili, otkrijte nam u anketi.

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Smart telefoni i tableti su postali nova standardna alatka za pretraživanje, interakciju i kupovinu na mreži, ali uprkos svojoj popularnosti, mnogi korisnici su i dalje uporni u svojoj uverenosti da su rešenja koja omogućavaju bezbednost na internetu uglavnom potrebna za PC računare.

Čak više od 50 odsto Android korisnika i više od 60 odsto Mac korisnika smatra da zaštita nije neophodna za njihove uređaje. Iako su uređaji koji se koriste za pristup internetu postali manji, oni se koriste za pristup Internetu isto kao tradicionalni računari, i zbog toga su mete sajber pretnji. Mac računari, smart telefoni i tableti redovno postaju meta sajber kriminalaca koji prilagođavaju svoju taktiku i ciljeve kada god primete nove prilike da ukradu novac.

U nastavku je kratka anketa Kaspersky kompanije, koja će pomoći u kreiranju bolje zaštite svih vaših uređaja i podataka na njima, pa vas molimo da odgovorite na nju izborom jedne ili više opcija u svakom pitanju.

Koristim antivirus program da zaštitim:

Firma u kojoj radim koristi antivirus program da zaštiti:

Moje je mišljenje da uređaji povezani na internet nose najviše opasnosti po:

Postoje zajedničke pretnje koje predstavljaju opasnost za korisnike različitih uređaja bez obzira na operativni sistem. Među njima su fišing i spam. Anti-virus i anti-fišing tehnologije Kaspersky Internet Security - Multi device blokiraju zlonamerne i fišing linkove poslate putem društvenih mreža (Facebook, Twitter, itd), elektronskom poštom ili na druge načine. Osim toga, oni iobaveštavaju o sumnjivim linkovima koji se mogu naći u SMS porukama poslatim na mobilne uređaje.

Sadržaji za odrasle takođe pripadaju uobičajenim pretnjama sa kojima se suočavaju korisnici više uređaja. Deca često koriste uređaje svojih roditelja da igraju razne igre, surfuju po internetu, komuniciraju na društvenim mrežama ili čak i pokušaju da kupe neki softver, robu ili usluge na mreži, kreditnim karticama svojih roditelja. Takvo internet iskustvo može biti štetno za decu ne samo u psohološkom smislu, već može da dovede i do problema u kompjuterskoj bezbednosti i kompromituje sigurnost porodičnog budžeta.

Jedan od najčešćih scenarija korišćenja elektronskih uređaja je online kupovina. Danas čak 82 odsto korisnika kupuje raznu robu na internetu. Zahvaljujući brojnim tehnologijama integrisanim u Kaspersky Internet Security - Multi device 2014, internet kupovina može biti u potpunosti bezbedna.

Pratite nas na Facebooku, a komentare očekujemo i ispod vesti.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA