Monti Pajton je glavni krivac za spam | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monti Pajton je glavni krivac za spam

Da li znate da je spam zapravo ime mesnog nareska, a da su ga Montipajtonovci okarakterisali kao nešto iritantno, što se ponavlja i ne može da se zaustavi?

 Izvor: printscreen

Legendarni "Leteći curkus Montija Pajtona" su 15. jula izveli neke od svojih napoznatijih hitova, prvi put posle više od tri decenije. I zašto bi ovaj događaj bio bitan za IT svet, osim zbog toga što je nastup vremešnih Džona Kliza, Terija Gilijama, Erika Ajdla, Terija Džounsa i Majkla Pejlina u londonskoj O2 Areni zahvaljujući novim tehnologijama u bioskopima direktno mogli da prate i gledaoci širom sveta?

Naime, Pajtonovci su krivci što mi danas koristimo spam kao termin za nasilni sadržaj koji ne želimo da dobijamo (putem Interneta). Ovaj skeč nastao je pre više od 40 godina i inspirisan je mesnim nareskom koji su Britanci dobijali kao humanitarnu pomoć tokom Drugog svetskog rata. Popularni skeč napisali su Džouns i Pejlin, a premijerno je izveden 15. decembra 1970. godine kao finalni u njihovom 25. šouu "Leteći circus Monti Pajton". “Smešten” je u kafe, gde svako jelo sa menija sadrži konzervirano meso, odnosno začinjenu šunku (engl. spiced ham).

Pogledajte ga.

Dakle, spam je od imena za konzervirano meso, koje Hormel Foods Corporation proizvodi od 1937. godine, do početka devedesetih postao izraz za neželjene poruke i informacije dobijene putem elektronske pošte i Interneta generalno.

Reč spam uvrštena je u Oksfordski rečnik kao sinonim za irelevantne i neprimerene poruke poslate putem Interneta velikom broju korisnika.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi