Petina Evropljana ne koristi internet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petina Evropljana ne koristi internet

I pored toga što se upotreba interneta razvija velikom brzinom, digitalni jaz ostaje gorka realnost, posmatrajući i zemlje članice Evropske unije.

  Izvor: www.pashutaphotography.com

Velika većina Evropljana - 62 odsto, svakodnevno posećuje veb sajtove, dok 20 odsto ispitanika izjavljuje da nikada nije koristilo internet, pokazuje studija Centra za digitalnu strategiju pri Evropskoj uniji.

I pored toga što se upotreba interneta razvija velikom brzinom u svetu, digitalni jaz ostaje gorka realnost, posmatrajući i zemlje članice Evropske unije, piše francuski Figaro.

Tako, u Rumuniji i Bugarskoj, čak 40 odsto stanovnika ne koristi internet, dok su na suprotnoj strani Švedska i Danska, gde ta proporcija iznosi svega četiri odsto. Sa 14 odsto ispitanika koji su izjavili da se nikada nisu konektovali na internet, Francuska se nalazi između ove dve krajnosti.

U proseku, 62 odsto Evropljana svakodnevno koristi internet, 72 odsto njih jednom nedeljno, a 20 odsto njih ne upražnjava ovu aktivnost.

U istraživanju se između ostalog navodi i da je internet sve popularniji za trgovinu, pa je tako 47 odsto Evropljana izjavilo da rado kupuje preko interneta, što je za 12 procentnih poena više nego pre četiri godine.

Pratite druge IT vesti i na MobIT Facebook stranici.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA