Bing objasnio Googlu: Apel za pomoć poplavljenima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Bing objasnio Googlu: Apel za pomoć poplavljenima!

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Pretraživač Bing na svojoj internacionalnoj stranici objavio informacije o poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj i kako da se pomogne ugroženima.

Izvor: MONDO portal.

Bing tim u SAD odgovorio je na apel lokalnih Microsoft kancelarija u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu i na apel domaćih korisnika da taj pretraživač i Microsoft kompanija pomognu u informisanju svetske javnosti o poplavama u regionu. Informacija "Poplave na Balkanu" vrti se zajedno sa ostalim izdvojenim vestima sa slikom (Tile) na početnoj stranici Bing.com pretraživača na teritoriji Amerike, Zapadne Evrope i u drugim delovima sveta. Klikom na sliku i vest dobijaju se informacije, kako o poplavama, tako i o načinima na koji korisnici mogu da pomognu ugroženom stanovništvu.

Takođe, Microsoft je na svom oficijelnom globalnom blogu 21. maja objavio instrukcije za pomoć preko Crvenog krsta u poplavljenim područjima/zemljama.

Kada smo pre nekoliko dana pisali sa sličnim zahtevom Googlu, umesto vesti vidljive u drugim delovima sveta, dobili smo crni flor, koji se video samo u Srbiji i nekm zemljama ex Ju regiona. I da razjasnimo još nešto, niko nije tražio novac od Googla, tražilo se da "šire informiše" javnost u drugim delovima sveta o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju, Hrvatsku i BiH. Google čak na svom Google+ nalogu nije ubacio informacije o načinima pomoći za Republiku Srpsku i SMS broj 1458, a informacije za Hrvatsku su bez većine linkova...

Pratite nas i na MONDO MobIT Facebook stranici!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi