Facebook promenio ko može da vidi tvoje objave! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook promenio ko može da vidi tvoje objave!

Od 22. maja Facebook je promenio Politiku privatnosti, koja donosi nekoliko značajnih novina.

 Izvor: MONDO portal.

Nakon višegodišnjeg negodovanja zbog privatnosti na Facebooku (uveli su i praćenje prijatelja!), koja nije dovoljno zaštićena i nakon nekoliko sudskih postupaka Facebook je popustio i menja pravila igre. Svim novim korisnicima od 22. maja statuse i objave (fotke, tagovanja, "check-in" na različitim mestima) videće samo prijatelji i one se više neće objavljivati pod "Public", odnosno "Javno" oznakom.

Što se starih korisnika tiče, Facebook je rešio da i njih edukuje o najčešće korišćenim opcijama privatnosti. Recimo, kada počnete da kucate status ili ubacujete fotku i druge sadržaje na Fejs, društvena mreža će vas podsetiti da podesite vidljivost objave (pogledajte sliku gore). Prikazaće vam sadašnja podešavanja privatnosti i ko može da vidi poruku ili sadržaj koji objavljujete na News Feedu i ponuditi vam da te parametre promenite odmah iz tog "pop-up" prozora.

Ovi saveti primenjuju se nasumično i povremeno, što znači da ih nećete videti uvek niti za sve opcije koje koristite. Za početak, videćete ih u delovima mreže za koje već duže vreme niste promenili parametre privatnosti.

Poslednje poboljšanje je i jasno vidljiva informacija o dostupnosti objave (Javno, Skrivena, Prijatelji, Samo ja...) i u aplikaciji Facebooka za mobilne uređaje. Facebook je sve novosti otkrio u svom centru za medije i nova pravila primenjivaće se odmah.

Svoje komentare i mišljenje možete nam reći i na Facebook MobIT stranici.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi