Pet sjajnih Firefox saveta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet sjajnih Firefox saveta

Pogledajte ove savete koji će vam olakšati upotrebu Firefox pregledača.

 Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Firefox ekipa svoje korisnike redovno upućuje u "tajne" boljeg i lakšeg korišćenja popularnog internet pregledača, a mi smo izdvojili pet nama najzanimljivijih. Možda ove trikove i znate, ali nije loše podsetiti vas još jednom na njih.

1. Lozinke
Firefox će vas makar jednom godišnje podsećati da promenite svoje lozinke za sajtove kojim pristupate. Posebno će voditi računa o tome ukoliko dođe do bezbednosnih propusta na nekom od servisa. Kada dođe vreme za promenu lozinke posetite Firefox Password link, koji će vam pomoći detaljnim korak po korak uputstvom kako da odaberete snažnu i kvalitetnu lozinku. O kreiranju sigurne lozinke pisao je i MobIT, pa možete posetiti i taj link :)

2. Zakačeni tabovi
Kliknite desnim klikom na tab u Firefohu i odaberite komandu "Pin Tab". Tab će se smanjiti, zakačiće se u levi gornji ugao pregledača i ostaće uvek otvoren, a i nećete moći slučajno da ga isključite. Takođe, svaki put kada pokrenete Firefox pokrenućete i zakačene tabove. Koristite ih za omiljene strance, koje će se automatski otvarati kada pokrenete Firefox.

3. Pregledajte u "fulu"
Firefox savetuje svojim korisnicima da zbog sve većeg broja informacija na sajtovima i njihovog izgleda, ali i velikog broja uređaja sa manjim ekranima, koristire Full Screen Browsing. To možete aktivirati pritiskom na F11 taster, a više detalja je na linku.

4. Ključne reči
Pretražujte omiljene sajtove, poput Wikipedije, preko ključnih reči, koje ćete definisati i sačuvati lako i brzo. Pretraživanje, recimo Wikipedije, je utoliko lakše što se ona može započeti direktno iz Firefox "Location bara".

5. Neka vas ne prate!
Aktivacijom opcije "Do Not Track" sajtovima koji vam traže da prate vaše aktivnosti na njima poslaćete poruku da vas ne prate i najviše sajtova će tu odluku poštovati. Više detalja o aktivaciji i načinima zaštite pročitajte na linku gore.

Vaše korisne savete za Firefox možete podeliti sa nama u komentarima ili preko MONDO MobIT Facebook stranice!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi