Oživeo piratski servis za filmove, Popcorn Time! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oživeo piratski servis za filmove, Popcorn Time!

Iako je ugašen nakon samo četiri dana postojanja, Popcorn Time je vraćen zahvaljujući internet zajednici!

 Izvor: ScreenShot/YouTube.

"Piratski Netflix"pokrenut je početkom marta, ali je nakon četiri dana, na naslovnoj stranici osvanula poruka da se servis gasi, jer tvorci "moraju da nastave dalje sa svojim životom".

Nekoliko dana zatim pojavila se bolja i živahnija verzija servisa, koja ima automatski prevod, izbor kvaliteta snimka, nove kategorije i druga poboljšanja. Originalnu ideju nastavili su da razvijaju drugi timovi, koji imaju vremena, volje i petlju za tako nešto.

Popcorn Time je onlajn servis za piratsko strimovanje filmskih sadržaja preko jednostavnog "open source" softvera, koji se lako koristi. Baza filmova povezana je sa BitTorrent sistemom, sa kojeg se inače skidaju piratski filmski sadržaji i korisnici lako i brzo mogu da se naviknu na korišćenje Popcorne Time "usluga". Informacije o filmu sadrže opis sadržaja, sliku, dodatne informacije, poput imena glumaca, žanra, podatke o kvalitetu slike, dostupnosti prevoda i mnoge druge.

Popcorn Time preuzeo je torent sajt YTS (YIFY) i sada se on ponovo može naći na internetu, u verziji za Windows, Mac i Linux. Dovoljno je samo raspakovati fajl koji se preuzme (40 MB) i gledanje filmova preko interneta može da počne bilo kada i bilo gde, gde je dostupna internet mreža. Popcorn Time je "open source" projekat što znači da zapravo nikada ne može ni da umre, jer svako može da se posveti njegovom razvoju, a do sada je servis preveden na preko 30 jezika. Dok je torent filmova biće i ovog servisa. Nažalost, korišćenje ovog servisa smatra se kršenjem niza zakona, koji štite intelektualnu svojinu i druga prava kojima raspolaže filmska industrija. Popcorn Time je prozvan "najgorom noćnom morom Holivuda" kojoj se teško može stati na put.

Svoje komentare nam možete poslati i preko Facebook mreže!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi