Televizija budućnosti: TV bilo gde! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Televizija budućnosti: TV bilo gde!

Mobilni uređaji i smartfoni odigraće ključnu ulogu u migraciji TV sadržaja iz naših soba u bilo koje okruženje gde ima signala!

 Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Na MWC 2014 kongresu u Barseloni prisustvovali smo i vrlo zanimljivom sastanku sa Ericsson kompanijom, u okviru kojeg nam je predstavljen novi koncept televizije, koja će biti dostupna svima, na svakom mestu i u bilo koje doba dana, na zahtev korisnika, gde god da ima mobilnog ili nekog drugog signala.

Predviđanja kompanije Ericsson su da će do 2020. godine 50 milijardi uređaja biti međusobno povezano, a čak 15 milijardi će nuditi prikaz video sadržaja korisnicima.

Prepoznajući nove trendove i izazove, Ericsson će kreirati naprednu televizijsku platformu koja će omogućiti gledanje televizije na svakom koraku i na svakom uređaju, u bilo kom trenutku. Ova platforma se već primenjuje u našem okruženju, a neke od zemalja koje zajedno sa Ericssonom rade na njenom unapređenju su Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Rumunija.

Prednost Ericsson TV Anywhere platforme:
- praćenje programa na više različitih uređaja
- praćenje programa različitog tipa istovremeno
- Gledanje TV sadržaja i kada nismo kod kuće
- Omogućeno gledanje emisija i drugih sadržaja na zahtev korisnika
- TV praktično noosimo sa sobom.

Kompanija Ericsson je kreirala Future TV Anywhere platformu koja donosi napredne veb tehnologije u svet televizije. Ona će omogućiti operatorima i radio-difuznim distributerima da iskoriste sve mogućnosti Pay televizije sa dodatnom interaktivnošću i mogućnostima multi-screen tehnologije. Future TV Anywhere platforma je u potpunosti zasnovana na veb i cloud tehnologiji.

"Nova Future TV Anywhere platforma je veoma važan deo Ericssonove TV & media strategije, koja će korisnicima omogućiti brzo sprovođenje inovacija i implementacija naprednih servisa i održati ih u vrhu, na veoma zahtevnom tržištu. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u ovaj sektor, kako bi Ericsson pomogao operatorima da svojim korisnicima omoguće televiziju na svakom koraku", rekao je Per Borgklint, viši podpredsednik i direktor Business Unit Support Solutions odeljanja kompanije Ericsson.

Ericsson konstantno ulaže u razvoj TV & Media segmenta, a najbolji pokazatelj toga su akvizicije Microsoft Mediaroom platforme, kao i preuzimanje kompanije Azuki Systems.

Više informacija o MWC 2014 sajmu možete potražiti OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi