Windows XP odlazi jer je star! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Windows XP odlazi jer je star!

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Operativni sistem star 12 godina više ne može da ispuni sve poslovne i tehnološke potrebe današnjice niti da pruži odgovarajuću zaštitu.

Izvor: Promo.

Jedna od tema koja je nedavno veoma zainteresovala javnost i izazvala različite reakcije jeste prestanak podrške za Windows XP operativni sistem.

Posle više od jedne decenije, Microsoft je preusmerio svoje napore i poslovanje na novije tehnologije kako bi korisnicima pružio bolje iskustvo. Od 8. aprila ažurirane verzije zaštite, besplatne ili plaćene opcije za podršku postaju prošlost - nakon 12 godina! Naravno, ovo se odnosi na one koji su koristili licencirani Windows XP i sve prednosti licenciranog softvera.

Verovatno se pitate kakve su posledice ukoliko ne promenite operativni sistem? Računari koji i dalje rade na Windows XP operativnom sistemu neće prestati sa radom, ali su rizici po pitanju bezbednosti veći, a ranjivost sistema i poverljivih podataka i veći ukupni troškovi vlasništva predstavljaju samo neke od potencijalnih nedostataka posle 8. aprila.

Windows XP i Office 2003 su bili odličan softver pre više od jedne decenije, ali tehnologija je napredovala zajedno sa potrebama i očekivanjima vaših klijenata i partnera koji su već usvojili savremene platforme i uređaje.

Najbolji način da korisnik zaštiti lične podatke predstavlja nadogradnja operativnog sistema na postojećim računarima. Savremeni Windows je prilagođen kako onima koji koriste uređaje osetljive na dodir, tako i za tradicionalne korisnike koji su verni mišu i tastaturi. Windows 8.1 ima unapređene performanse - brzinu, pouzdanost i sigurnost.

Neke od tableta koje vidite na slikama, kao i mogućnosti samog Windowsa 8.1 na uređajima koji se prenoste prikazali smo vam u video testu, koji možete pogledati na OVOM linku. Nakon testa konstatovali smo da novi tableti sa novim operativnim sistemom vrlo uspešno mogu da zamene desktop računare. Trebalo bi da znate i šta to sve novo donosi Windows 8.1, o čemu smo vam pisali OVDE.

Savremeni uređaji nisu samo brži i sa boljim performansama nego uređaji koji koriste starije operativne sisteme, već imaju i bolje funkcije zaštite, nove i bolje alatke za povezivanje za situacije kada ste u pokretu, savremene aplikacije, i još dosta toga.

MONDO MobIT čeka vas i na Facebooku, a ne zaboravite da nam tvitujete "Zašto bi baš vi trebalo da osvojite originalni antivirus softver".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi