Ovako je internet mreža izgledala 1969. godine! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je internet mreža izgledala 1969. godine!

Otkrijte prapočetke mreže svih mreža u Americi i jednu od retkih mapa koja oslikava njeno stanje 1969. godine.

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock.

Kako je internet izgledao te davne 1969. godine, koja se vodi kao datum "rođenja" mreže svih mreža niko ne može sa sigurnošću da potvrdi, jer tadašnji izgled mreže nije dokumentovan na adekvatan način. Ipak, jedna mapa, objavljena na Twitteru mogla bi da nam bolje dočara razvijenost interneta u vreme njegovog nastanka.

Neki će reći da je internet "rođen" već 1961, ali o tome nema pouzdanih informacija.Takođe, možda i ne znate da je internet svoje prve korake napravio u Americi? Na svega četiri računara, povezana kablovskom vezom, američka vojska stvorila je Arpanet (akronim od Advanced Research Project Agency Network), pra pretka današnjeg interneta. Bila je to veza, dakle samo četiri računara, korišćena u istraživačke svrhe u jednoj univerzitetskoj laboratoriji, pod kontrolom Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država.

Od 1969. godine, pa do promene internet protokola Arpanet se razvijao polako i nije imao previše "kontakta" sa spoljnim svetom. Tokom 1983. godine dogodio se možda i najznačajniji korak u razvoju interneta.

Šta se tačno desilo već smo vam napisali u OVOM tekstu, pogledajte ga, a potražite nas i na našoj Facebook stranici!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi