Kako su se 1981. čitale novine na internetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su se 1981. čitale novine na internetu

Pogledajte ovaj sjajan video koji pokazuje kako su izgledali počeci dnevnih novina na internetu i koliko je koštalo njihovo čitanje.

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Danas uz prvu kafu više ne listamo dnevnu štampu kao što smo to činili ranije, jer to obavimo preko interneta na kompjuteru ili preko aplikacije za pametne uređaje. Danas čitamo, gledamo, dodajemo sadržaje preko neta, a sadržaj novina identičan je, pa i bogatiji od onog u štampanom izdanju za taj dan.

Kada je "Examiner" iz San Franciska odlučio da se "okači" onljan trošio je izuzetno mnogo novca za taj projekat, na internet se kačilo okretanjem telefonskog brojčanika, a list je imao svega jednog onlajn čitaoca. Te godine Apple i IBM borili su se za kupce personalnih sistema, učitavanje samo teksualnog sadržaja, bez reklama i slika "Examinera" trajalo je oko dva sata, a račun za telefon po satu je iznosio oko pet dolara.

Pogledajte kako je 1981. godine proteklo prebacivanje "Examinera" na net, kako je to izgledalo i kako se pre više od 30 godina razmišljalo o dnevnoj štampi na netu.

Potražite MONDO MobIT na Facebooku - spremili smo puno iznenađenja na toj stranici!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi