Google Maps navodile Trgom Adolfa Hitlera! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps navodile Trgom Adolfa Hitlera!

Umesto Trgom Teodora Hojsa Nemci i turisti 10. januara kretali su se kroz Berlin Trgom Adolfa Hitlera, greškom Google Maps servisa.

  Izvor: Twitter.

Kompanija Google izvinila se zbog toga što je na svoju mapu greškom ucrtala jednu raskrnicu u Berlinu kao Trg Adolfa Hitlera, što je bio naziv koji je taj skver imao u doba nacista.

Servis Google Maps je napravio grešku koja je ispravljena 10. januara i trg je ispravno nazvan Trg Teodora Hojsa, po prvom predsedniku posleratne Zapadne Nemačke, rekla je portparolka Googla Lena Vagner.

Povuci-potegni i u Srbiji

Nažalost, Google Maps ne rade najbolje ni u Srbiji, ali ne greškom Googla, nego zbog toga što još uvek nemaju opciju pronalaženja broja objekta, a i koriste internet non-stop.

U saopštenju Googla se navodi da je u ovom slučaju greškom neko odobrio promenu naziva trga, što je servis ispravio odmah pošto je greška uočena. Samo tokom nekoliko sati juče je na mapama Googla moglo da se vidi pogrešno navedeno ime berlinskog trga.

Veliki broj ulica i trgova nosio je Hitlerovo ime u vreme njegovog režima od 1933. do 1945. godine. Raskrsnica se nalazi u Zapadnom Berlinu, na saobraćajnici koja je prema nedovršenim planovima o obnovi i novom izgledu grada trebalo da povezuje istočni i zapadni deo Berlina.

Vidimo se i na našoj Facebook stranici!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi