MONDO u poseti Microsoft Data Centru u Dablinu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

MONDO u poseti Microsoft Data Centru u Dablinu

Autor Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Microsoft će među odabranim svetskim medijima u Dablinu, tokom prvog javnog obilaska njihovog najvećeg evropskog Data centra ugostiti i MONDO portal.

Izvor: Microsoft.

Kao jedini predstavnik iz Srbije MONDO portal imaće priliku da vam prenese utiske o jednom od najvećih i što se dizajna tiče, kako Microsoft navodi, remek-dela industrijsko-tehnološkog dizajna, Data centra u Dablinu. Ovu retku priliku dobili smo zajedno sa istaknutim medijima iz Amerike, Evrope, Azije i Afrike, čijih 30-ak novinara prvi put ima priliku da obiđe Microsoftov Centar od njegovog otvaranja.

Kompanija Microsoft je svoj evropski mega Data centar otvorila 24. septembra 2009. godine, nakon ulaganja od preko 500 miliona evra. Veličine je sedam fudbalskih stadiona, a uskoro će biti uloženo još oko 120 miliona evra u dalji razvoj i napredak centra.

U irskom mega Data centru, kako ga kompanija naziva, instaliran je tzv. "vazdušast" krov, koji pomoću hladnog prirodnog vazduha omogućava bolje hlađenje sistema u okviru Centra, a takav krov je u skladu sa "sadržajem", koji se u njemu održava. Naime, Dablin je jedini grad na svetu u kojem se nalazi Cloud Data centar kompanije Microsoft, koji održava usluge kao što su Bing, Outlook, Skype, Xbox Live, Office 365 i druge servise.

Budite uz MONDO portal, jer vam spremamo još mnogo zanimljivosti u Irskoj. Fotografije iz Centra uskoro će biti dostupne na našoj Facebook MobIT stranici, pa ne zaboravite da nas potražite i tamo!

Dok čekate vesti iz Dablina obiđite Microsoftov Razvojni centar u Srbiji, koji je MONDO, takođe ekskluzivno, imao priliku da poseti i snimi prošle godine!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi