Bitcoin: Virtuelni novčić koji vredi 1.073 dolara! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitcoin: Virtuelni novčić koji vredi 1.073 dolara!

Bitcoin, virtuelni novčić, dostigao je rekordnu vrednost od 1.073 dolara, dok je krajem oktobra vredeo svega 205 dolara!

 Izvor: Promo.

Vrednost virtuelne monete Bitcoina, koja je upetostručena za samo mesec dana,prešla je simboličnu granicu od 1.000 dolara, saopštili su predstavnici sajta za finasijske transakcije MtGoks.

Bitcoin, kojeg je 2009. lansirao misteriozni informatičar ili grupa informatičara pod nazivom Satoshi Nakamoto, 27. novembra je dostigla rekordnu vrednost od 1.073 dolara, preneli su belgijski elektronski mediji. Krajem oktobra Bitcoin je vredeo 205 dolara.

Početkom 2010. ova deviza emitovana putem informatičkog koda koja je postala sredstvo plaćanja bez centralizovane strukture, vredela je samo nekoliko centi. Američka federalna rezerva procenjuje da je trenutno u opticiju 11.8 miliona Bitcoina, a matematečka formula iz koje je nastala virtuelna moneta ograničava broj Bitcoina na 21 milion.

Bitcoin se može koristiti za kupovinu robe, plaćanje usluga ili kao sredstvo deviznih onlajn transakcija. Ova moneta zbog zagarantovane anonimnost daje prostora raznim vrstama mahinacja.

Pratite nas na Facebooku, na MONDO MobIT stranici. Imamo svašta zanimljivo tamo za sve vas, koji volite mobilne, tablete i IT gedžete!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi