Grade tri ICT centra površine 14 stadiona! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grade tri ICT centra površine 14 stadiona!

U narednih pet godina, kompanija Ericsson planira da izgradi tri ICT centra, po jedan u Štokholmu i Linkopingu, i treći u Montrealu, u Kanadi.

 Izvor: Ericsson Press Images.

Lokacije ICT centara biće u blizini postojećih istraživačkih jedinica i oni će biti platforma za rad više od 24.000 inženjera iz celog sveta. Timovi eksperata širom sveta biće u prilici da efikasnije i jednostavnije sarađuju sa udaljenih lokacija.

Ukupna površina ova tri centra biće oko 120.000 m2, što predstavlja oko 14 fudbalskih terena. Novi centri će omogućiti efikasniji razvoj novih rešenja, postavljanje temelja za tehnologije nove generacije i cloud sisteme.

Centri će biti modernog dizajna, kreirani da omoguće potpunu modularnost i skalabilnost, uz efikasno korišćenje resursa i samog prostora u skladu sa potrebama posla. Prema procenama Ericssona, arhitektura, dizajn i lokacija centara će smanjiti potrošnju energije za čak 40 procenata, što je u skladu sa Ericssonovom vizijom o smanjenju karbonskog otiska i održivom društvu.

Prvi od dva ICT centra u Švedskoj počeće sa radom krajem 2013, dok će drugi biti pušten u rad 2014. godine. ICT centar u Kanadi biće otvoren početkom 2015. godine.

Ericssonov najveći istraživački centar nalazi se u Švedskoj, u kojem svakodnevno radi više o 9.000 zaposlenih, dok se drugi veliki centri nalaze u Kini, SAD-u, Kanadi i Mađarskoj.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi