Xperia Z1 pobedila Lumiju 1020 u foto dvoboju? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xperia Z1 pobedila Lumiju 1020 u foto dvoboju?

Sudeći prema IT portalu TBreak.se Nokia će imati problema da održi prvo mesto na polju digitalne fotografije, jer novi igrač je ušao u ring - Xperia Z1!

  Izvor: TBreak.se.

Nije lako biti Nokia ovih dana. Em ju je Microsoft kupio, em nemaju puno podrške kod korisnika, a sada je i tron Lumije 1020 doveden u pitanje. Izazivač iz najjače Android lige Sony Xperia Z1 stao je po prvi put na crtu dokazanoj PureView tehnologiji.

Lumije 1020 ima razloga za brigu, ako je suditi po fotkama portala TBreak.se, koji je uspeo tokom trajanja IFA sajma da napravi uporedni foto test ova dva smartfona.

Pre nego što pogledate slike treba da znate nekoliko stvari. Prvo, test ne navodi na koji način su slike nastale. Drugo, nema informacija o tome sa kojim softverom telefona su fotke napravljene, kao i da li su oba smartfona imala identične uslove snimanja. Zbog svega ovoga, ovih nekoliko fotografija uzmite sa rezervom. Bez obzira na to koliko je verodostojan ovaj test lepo je videti da korisnici na sjajne fotke mogu računati na različitim pametnim platformama.

Na donjim slikama prvo je fotka Lumije 1020, a onda i Xperije Z1.

Prema ovom testu, na osnovu prikazanih isečaka rezolucije 1:1 Nokija Lumija 1020 i dalje je bolja na otvorenom (pogledajte nebo prvog snimka), dok je Xperia Z1 daleko moćnija u slabim uslovima osvetljenja u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Testovi specijalizovanih IT portala, poput GSMArene i drugih samo što nisu, pa ćemo tada i definitivno znati ko je bolji.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA