Kako i gde gledamo televiziju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Kako i gde gledamo televiziju

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Mobilna televizija i TV na zahtev sve su traženije usluge kod korisnika. Snimanje i odloženo gledanje TV-a, takođe hit među korisnicima.

Nova studija kompanije Ericsson pokazuje da se navike korisnika prilikom gledanja televizije sve više menjaju. Čak 72 odsto ispitanika istaklo je da barem jednom nedeljno gleda video sadržaj na mobilnim uređajima, a čak 42 odsto to čini van svog doma. Isto tako, 75 odsto koristi mobilne uređaje tokom gledanja televizije.

Jedan od novih trendova je gledanje istog video sadržaja po segmentima na različitim uređajima i na više lokacija. Ovaj trend je uglavnom prisutan kod mlađe populacije, ali je zabeleženo da 41 odsto osoba starosti od 65 do 69 godina, koje su učestvovale u istraživanju, koristi više puta nedeljno opciju videa na zahtev (on-demand), kao i mogućnost snimanja programa i ponovnog pregledanja.

Više od polovine ispitanika izjavilo je da su kompjuter i internet sastavni deo tokom gledanja televizije i video sadržaja, koje koriste, kako bi sami odredili šta, na koji način i kada gledaju. Njih 49 odsto koristi mobilne aplikacije ili pretražuje internet kako bi saznalo više o programu koji trenutno gledaju na televiziji, a svaki treći diskutuje o sadržaju programa na društvenim mrežama tokom samog gledanja.

Prema TV studiji, televizor je i dalje dominantan uređaj za gledanje video sadržaja. Slede ga PC i laptop, dok četvrto mesto dele pametni telefoni i tablet računari.

Ericsson CosumerLab sproveo je ovo istraživanje širom planete, u koje je bilo uključeno 15.000 ispitanika.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi