Brzina srpskog interneta oko 3.7 Mbps | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzina srpskog interneta oko 3.7 Mbps

Mashable objavio listu zemalja u kojima je internet veza najbrža. Prema izvoru istraživanja Srbija je na začelju Evrope, ali iznad svetskog proseka.

 Izvor: Guliver/Getty/Thinkstock.

Prema podacima jedne od vodećih kompanija, koja se bavi Cloud kompjutingom, Akamai, koja je i uradila ovo istraživanje. Prosečna brzina interneta u Srbiji je oko 3.7 Mbps. Prema podacima RATELA, koji su objavljeni sredinom avgusta 2013. godine, preko 60 odsto poslovnih korisnika u Srbiji ima internet vezu brzine od dva do 10 Mbps, dok se oko 12 odsto korisnika služi brzinom između 10 i 30 Mbps.

Na osnovu javno dostupnih podataka Akamai kompanije, prosečna brzina interneta u Srbiji jednaka je brzini interneta u Hrvatskoj, ali je niža od brzina u Sloveniji (preko 5 Mbps), Mađarskoj (preko 6 Mbps), kao i u Bugarskoj i Ruminiji, gde su prosečne brzine pristupa internetu 7-8 Mbps.

U Evropi sporiju prosečnu internet brzinu od Srbije imaju BiH, Albanija, Turska i Belorusija, koje se kreću od 2 do 3.5 Mbps.

Prosečna brzina širokopojasne veze u svetu u prvom tromesečju ove godine je porasla za 4 odsto u odnosu na prethodni kvartal i trenutno iznosi 3.1 Mbps.

Deset zemalja sa najbržim internetom su:

- Južna Koreja sa 14.2 Mbps
- Japan sa 11.7 Mbps
- Hong Kong sa 10.9 Mbps
- Švajcarska sa 10.1 Mbps
- Holandija sa 9.9 Mbps
- Letonija sa 9.8 Mbps
- Češka sa 9.6 Mbps
- Švedska sa 8.9 Mbps
- SAD sa 8.6 Mbps i
- Danska sa 8.2 Mbps.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi