Novi Microsoft: Kompanija uređaja i servisa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Novi Microsoft: Kompanija uređaja i servisa

Autor Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Do sada je bio sininim za operativne sisteme i slične softverske proizvode, a u budućnosti Microsoft će postati proizvođač uređaja i servisa.

Iako već ima nekoliko mobilnih uređaja iza sebe, među kojima se ističu Surface tableti, Microsoft tek planira da se u potpunosti posveti i segmentu proizvođača hardvera.

Tokom petodnevne partnerske konferencije Microsofta, održane u Hjustonu, predstavljeni su najvažniji rezultati kompanije zaproteklih 12 meseci, kao i neki od značajnih koraka koje Microsoft planira da načini u narednom periodu.

Ključni zaokret u poslovanju, predstavlja plan da se Microsoft uz pomoć svojih partnera transformiše u kompaniju uređaja i servisa.

Kako je tokom konferencije istaknuto, kompanija smatra da ovakav zaokret u poslovanju predstavlja veliku priliku i za partnere da razvijaju proizvode po željama tržišta, koristeći pritom najbolje što tehnologija trenutno ima da ponudi - Cloud platformu, velike baze podataka, nove uređaje i društvene mreže za efikasnije poslovanje.

U svom govoru tokom konferencije, Stiv Balmer, generalni direktor Microsofta istakao je važnu ulogu zajedničkog delovanja kompanije i partnera u cilju zadovoljenja potreba klijenata pomoću novih tehnologija. "Mi zajedno razumemo sve te stvari i zajedno kreiramo servise i uređaje koji nove tehnologije čine funkcionalnim i tako pomažu ljudima da povećaju svoju produktivnost" -  istakao je Balmer.

Takođe, Balmer je govorio i o saradnji sa lokalnim vlastima, kao i uticaju na razvoj ekonomije u zemljama u kojima Microsoft posluje.

Kada je reč o Srbiji, Microsoft na našem tržištu posluje od 2002. godine i trenutno zapošljava više od 180 ljudi. "Jedan od ključnih segmenata poslovanja Microsofta u Srbiji, svakako je posvećenost unapređenju srpske ekonomije. U okviru Microsoft partnerske mreže u našoj zemlji, nalazi se čak oko hiljadu firmi i ta mreža ima još mnogo potencijala za poslovni napredak" - izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Najavljene promene, predstavljaju korak napred koji je sada moguć zahvaljujući dobrim rezultatima u prethodnom periodu.

Windows 8.1 u avgustu stiže do proizvođača uređaja

Tokom partnerske konferencije, direktorka marketinga i finansija u Windows diviziji, Tami Reler, najavila je da će Microsoft tokom avgusta početi da proizvođačima uređaja isporučuje operativni sistem Windows 8.1, nadograđenu verziju Windowsa 8.

Preview verzija ove nadogradnje, postala je globalno dostupna 26. juna ove godine tokom Microsoft BUILD konferencije.

Tokom svog izlaganja, Tami Reler je potvrdila da novih Preview verzija neće biti, već da će sledeća verzija biti konačna i da će se ona odmah isporučivati proizvođačima uređaja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi