Progutaš pilulu i loguješ se na Fejs?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Progutaš pilulu i loguješ se na Fejs?!

Sve smo bliži trenutku kada ćemo se na društvene mreže, mejl klijente i druge servise koji zahtevaju autentifikaciju prijavljivati - gutanjem pilule!

Ređina Dugan, izvršna direktorka Motorole, na D11 konferenciji predstavila je gotovo neverovatan koncept prijavljivanja na sajtove koji zahtevaju autentifikaciju.

U Motoroli smatraju da su korisnici izuzetno nezadovoljni sadašnjim načinom prijavljivanja na Fejs, Twitter, mejl i druge sajtove i aplikacije, koje zahtevaju unos lozinke ili autentifikaciju na neki drugi način.

“Korisnici istovremeno koriste na desetine lozinki, koje mešaju i imaju problema da ih zapamte. Takođe, veliki broj korisnika ima problem da napravi smislenu i validnu lozinku, koja neće biti laka za hakovanje”, rekla je Dugan. Više o slabim lozinkama i primere istih pročitajte OVDE.

Zbog toga je Motorola rešila da stvari učini daleko prostijim i napravila (i patentom zaštitila) novi način logovanja pomoću vitaminske pilule.

Neobična pilula sadrži poseban elektronski čip. Kada je čovek proguta njegov stomak se ponaša kao elektrolit, koji potom aktivira elektronski čip i na isti način ga napaja “strujom” neophodnom za rad. Tableta poseduje prekidač, koji se naizmenično pali i gasi, generišući na taj način osamnaestobitni signal, sličan elektrokardiogramu.

Na taj način celo telo postaje živa lozinka, a kako telo provodi struju, dovoljno je prstom dodirnuti smartfon, tablet ili računar, kako bi se obavila autentifikacija na uređaju i izvršila automatska prijava na bilo koji servis.

Dejstvo pilule traje do 24 sata, a kompletan sadržaj tablete, sem rastvorenog, vitamniskog dela, izbacuje se prirodnim putem iz organizma i ne šteti zdravlju.

Motoroli je sada preostalo samo da napravi i “proizvede” bolju vezu između ljudskog dodira i receptora na gedžetima za logovanje.

Kako vam se čini ova ideja?

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi