U Srbiju stižu ekskluzivni Intel smartfoni! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiju stižu ekskluzivni Intel smartfoni!

To nam je potvrdila kompanija Intel, koju smo sreli na stručnom skupu WinWin menadžera, održanom od 10. do 12. maja, u Rumi.

Pod pokroviteljstvom brendova Samsung, Intel, HP, Lenovo, Asus, Acer i Microsoft održan je deseti skup regionalnih i shop managera domaćeg lanca prodavnica tehničke robe WinWin, nazvan ”Smile with us”.

Skup je realizovan kroz niz prezentacija najnovijih proizvoda i dostignuća iz IT segmenta, tokom kojih su novosti predstavili Samsung, ASUS, ACER, HP, Lenovo, Microsoft i Intel.

Tom prilikom saznali smo i to da će se u Srbiji u narednih nekoliko nedelja pojaviti nekoliko modela pametnih Android telefona sa Intel procesorima, koji će se prodavati kako kroz ugovore operatora, tako i u slobodnoj prodaji. U pitanju su Lenovo, Prestigio i ZTE modeli, o kojima smo nedavno pričali u Intelovom predstavništvu u Srbiji, o čemu više možete pročitati OVDE. Srbija će, za počeak, biti jedno od retkih tržišta na kojima će se ovi modeli prodavati.

Evo šta je na tu temu za MONDO portal rekao direktor razvoja ALTI Grupacije, Dejan Popović: “Jedan od ciljeva “Smile with us” skupa jeste i predstavljanje nove linije iz domena ponude mobilnih telefona. Kada ovo kažem, tu pre svega mislim na inovacije koje dolaze iz Intela , a i na novine koje će nam stići iz Lenovo kuhinje. Sve u svemu, obećavamo puno uzbuđenja i iznenađenja u narednom periodu. Ako me pitate koja su to iznenađenja , biće dovoljno da kažem da su naši kupci već navikli na neverovatne akcije i pogodnosti, te da ćemo taj trend nastaviti i u ovom segmentu”.

Sirova snaga nije ono što je glavna prednost Intelovih rešenja. Procesori, koji se ugrađuju u telefone, su izrađeni u najnovijim tehnologijama i omogućavaju povećanje performansi, ali što je još važnije - uštedu energije. Na taj način Intel je u mogućnosti da obezbedi brze i pouzdane mobilne telefone/tablete, koji imaju veću autonomiju rada.

Nova Intel Atom platforma (Clover Trail+) omogućuje da uživate u najbržem pretraživanju Interneta, gledanju Full HD filmova i naprednim Android aplikacijama i igrama. Dvojezgarni 32 nm Intel Atom procesori - Z2580, Z2560, Z2520 - na raspolaganju su u brzinama od 2.0 GHz, 1.6 GHz i 1.2 GHz. Tu su i unapređene mogućnosti prikaza, obuhvatajući podršku za dve kamere, sa senzorom primarne kamere do 16 MPix, panoramsko slikanje, mobilno HDR slikanje sa opcijom za jasnije slike tokom leta i mnoge druge.

Kompanija Intel napomenula je da će se u Srbiji prodavati najmanje dva modela bazirana na Android platformi, ali da je u ponudi i model sa Windows Phone platformom.

Samsung kompanija je održala prezentaciju Galaxy S4 smartfona, tokom koje smo saznali da će zvaničnim kanalima kod nas u prodaji biti samo model sa kvadkor procesorom. Ovom prilikom razrešili smo i dilemu oko toga da li je bočna lajsna telefona napravljena od metala - nije! Izrađena je od posebne vrste polikarbonatske plastike.

Samsung je, sem prezentacije smartfona, predstavio i nove ATIV laptop računare, bežične štampače i All in One računar sa opcijama upravljanja govorom i pokretima.

Kompanija ASUS predstavila je najnovije tablete. Padfone 2 je jedinstven koncept tableta i smartfona, koji mogu da se koriste zajedno ili odvojeno. Predstavljen je i Fonepad sedmoinčni tablet sa Intelovom podrškom, koji, između ostalog, omogućava i telefoniranje i slanje SMS poruka. Više o njima možete saznati OVDE.

I druge kompanije, HP, ACER i Lenovo predstavile su svoje nove proizvode (računare, tablete, Windows 8 hibridne uređaje i štampače), dok je kompanija Microsoft predstavila Office 365 i novi način pristupa promociji i prodaji Windows i drugog kompanijskog softvera.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA