Pentagon prihvatio i Samsung i Apple | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pentagon prihvatio i Samsung i Apple

Iako je BlackBerry do sada bio dominantan na polju bezbednosti komunikacija, američki Pentagon je, kako piše Mashable prihvatio i konkurentske uređaje.

Ministarstvo odbrane SAD trebalo bi uskoro da izda odobrenje za korišćenje Samsung Galaxy i Apple pametnih telefona. Na listi podržanih telefona, prema pisanju različitih Internet portala, biće iPhone 4, 4S i 5, iPad 3 i iPad 4, iPad mini, kao i Samsung Galaxy uređaji S3, S4, Note 2 i tablet Note 8.0.

Kompanija Apple izgradila je veoma sigurnu platformu, čijoj sigurnosti doprinosi i veoma restriktivna politika objavljivanja aplikacija u okviru App Store prodavnice. Samsung je u poslednjih nekoliko godina značajno podigao bezbednost svojih tlefona, a najnovije rešenje, Knox, zaokružilo je taj proces.

Knox uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primenjuju, kako u hardveru, tako i u okviru operativnog sistema Android.

Sigurnosno rešenje Samsunga nudi “blokove”, koji razdvajaju poslovnu i ličnu upotrebu mobilnog uređaja. To razdvajanje sprovode SE Android i enkripcija na nivou sistema datoteka, čime se nudi zaštita poslovnih podataka i aplikacija od mogućeg curenja informacija, virusa i napada štetnih softvera. Knox pruža osećaj sigurnosti i udobnosti za IT odeljenja koja žele da primene strategiju Bring Your Own Device (BYOD) - “Donesi svoj sopstveni uređaj“.

Knox će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung Galaxy od drugog kvartala 2013. godine.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi