FBI: Špijuniranje GMaila je prioritet! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBI: Špijuniranje GMaila je prioritet!

Američki FBI tokom 2013. uradiće sve što bude trebalo, kako bi dobio pristup mejlovima i datotekama koje GMail sadrži!

FBI se neće, naravno zaustaviti na tome. Prema pisanju Slate portala, FBI će tražiti dozvolu da pročešljava i mnoge druge internet servise poznatih kompanija, pa i igranje onlajn igara. Uvid u GMail komunikaciju i još neke internet servise za sada nisu dostupni FBI-ju, ali postoji sumnja da se oni prate nelegalnim putem.

Američki zakon, popularno nazvan CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act), donet još 1994. godine, omogućava državnim institucijama da instaliraju opremu za praćenje i prisluškivanje kod isporučilaca internet usluga i telefonskih kompanija. Srećom po sve nas, ovaj zakon ne dozvoljava tako nešto za usluge poput mejla, Skypa i srodnih oblika internet komunikacije.

Međutim, FBI je već pokrenuo inicijativu za promenu ovog zakona i ta agencija očekuje da će biti korigovan već tokom ove godine. Ukoliko se to desi FBI će imati priliku da špijunira, prati i nadzire u realnom vremenu gotovo kompletnu internet komunikaciju, uključujući čitanje mejlova, praćenje igranja igara preko interneta, korišćenje Dropbox i drugih Cloud servisa, pregled fajlova u njima itd.

Možemo da nabrajamo i dalje, ali sigurni smo da ste shvatili da manje-više sve što radite na internetu FBI će u to imati uvid. A zašto to rade - zbog sprečavanja kriminalnih i terorističkih aktivnosti.

Izgleda da će golub pismonoša ponovo postati popularan vid komunikacije! Šta vi mislite?

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi