Ovo su alternative za Viber i WhatsApp | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su alternative za Viber i WhatsApp

Najpopularnije aplikacije za ćaskanje u pokretu i besplatne razgovore su trenutno nedostupne, ali nisu jedine koje su vam na raspolaganju.

Još uvek nije tačno poznato šta se dešava sa mnogim aplikacijama u Google Play prodavnici, koja je aktivna u Srbiji (i Crnoj Gori), ali su Viber, WhatsApp, ali i mnoge druge aplikacije definitivno nedostupne. Makar je to slučaj sa direktnim preuzimanjem iz Play prodavnice. Alternativne načine preuzimanja ovih aplikacija možete pogledati OVDE.

Pored Viber i WhatsApp aplikacija u Srbiji su nedostupne i sve verzje igre Angry Birds, Bad Piggies, Subway Surfers, Top Eleven i mnoge druge igre i aplikacije.

Šta će sa njima biti i da li će i u kom momentu sve one biti vraćene u Play market ostaje nam da vidimo, a do tada svakako se možemo okrenuti alternativnim aplikacijama. Ove, koje smo odabrali da vam predstavimo možda već i koristite, a ako ne, onda je pravo vreme da razmislite o njima. Sve su besplatne, legalno dostupne, aktivne u Play prodavnici i možete i preuzeti klikom na naslov.

SKYPE

Ova popularna aplikacija i dalje je dostupna svim korisnicima u Srbiji (i Crnoj Gori) i može se potpuno besplatno preuzeti sa Play Stora. Skype je nedavno integrisan sa Messenger aplikacijom Microsoft kompanije, o čemu detaljnije možete da se informišete OVDE. Sve što ste mogli na Messenger platformi sada mžete i u okviru Skype aplikacije.

Skype na Android platformi (u verziji za smartfone i tablete) omogućava razmenu instant poruka, ali i pozivanje, uključujući video pozive. Takođe, na raspolaganju vam je i razmena različitih tipova fajlova. Više o mogućnostima Skype aplikacije svakako možete pročitati na OVOM linku, ukoliko vam je to potrebno.

Google Talk i GOOGLE+

Google ima svoju sopstvenu aplikaciju koja omogućava razmenu instant poruka, ali i besplatno pozivanje, uključujući i video pozive. Telefon, kao ni u slučaju Skype aplikacije nije potrebno posebno podešavati, a Google Talk dolazi već instaliran sa najvećim brojem Android pametnih telefona.

Preko Google Talka mogu se razmenjivati i različiti tipovi fajlova, ali samo kada su oba korisnika za kompjuterom ili na svom telefonu ćaskaju iz Google+ aplikacije, sa kojom se Talk automatski integriše, kada Google+ korisnik instalira na svom telefonu. Od trenutka instalacije Google+ aplikacije, korisnik ima mogućnost izbora - da nastavi da ćaska sa prijateljima preko GTalka ili iz Google+ aplikacije. Ukoliko se odlučite za Google+ mesindžer, na raspolaganju će vam biti i neke dodatne mogućnosti, poput deljenja lokacije ili fotografija sa kontaktima.

ChatON

ChatON 2.0 je najnovija verzija globalnog komunikacijskog servisa, koji povezuje sve korisnike mobilnih telefona u jednu zajednicu. Sada dostupan u preko 200 zemalja i na preko 60 jezika, ChatON pruža laku i brzu komunikaciju porukama, kao i grupno četovanje u brojnim formatima (slike, video i audio snimci, kontakti) kako bi komunikacija bila jednostavna, intuitivna i zabavna.

Unapređeni servis radi na svakom pretraživaču i na više umreženih uređaja kao što su telefoni, tableti i Wi-Fi kamere. Korisnici sada mogu i da pozovu prijatelje na razgovore pomoću servisa ChatON sa većeg broja platformi uključujući i Facebook, Twitter i kineski Weibo.

Kao što je to slučaj sa mikro društvenim mrežama, ChatON 2.0 dozvoljava korisnicima da kreiraju svoje lične profile, ažuriraju statuse kako bi ih njihovi prijatelji videli i komentarisali. Korisnici mogu i da stvore sopstvene animirane poruke tako što će dodati fotografije ili snimljene audio snimke, kao što mogu da biraju među animiranim emotikonima kako bi svoje razgovore učinili zabavnijim.

Uz sve ovo, način na koji se pojavljuju pozadina i oblačić za razgovor mogu se promeniti i prilagoditi svačijem ukusu, čemu će doprineti i veliki izbor fontova.

Contacts+

Relativno nova, potpuno besplatna aplikacija zamišljena je kao “sabirni centar” kompletne komunikacije na telefonu. Ona objedinjuje sve servise društvenih mreža u sebi, uključujući Facebook, Twitter, Forsquare, LinkedIn i druge, pa na jednom mestu možete da vidite sve pristigle poruke, lako ih organizujete i odgovarate na njih. Takođe Contact+ se integriše sa SMS editorom telefona, pa direktno iz te aplikacije možete da šaljete poruke novim i postojećim kontaktima, kao što to radite u običnim SMS porukama. Za besplatnu razmenu poruka i četovanje potrebno je samo da i kontakt kojem šaljete poruke ima instaliranu Contacts+ aplikaciju.Contact+ nema opciju za razgovor, ali ima opciju pozivanja iz te aplikacije, umesto da izlazite iz nje i “okrećete” nekoga na klasičan način. Dovoljno je da na dve sekunde pritisnete sliku kontakta i automatski, preko GMS ili 3G mreže započinjete poziv. Slike uz kontakte možete menjati jednostavno, direktno u toj aplikaciji, a omogućeno je preuzimanje slika za kontakte sa profila neke od društvenih mreža.

Nadamo se da će vam neka od ovih aplikacija pomoći da nastavite da uživate u nesmetanoj i slobodnoj komunikaciji. Ukoliko smo nešto zaboravili - nađite nas na Twitteru ili nam ostavite komentar ispod.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi