Lažna Rijana, kartonski Mesi i brkati Android | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lažna Rijana, kartonski Mesi i brkati Android

MONDO vam prenosi delić atmosfere sa najvećeg Sajma mobilne telefonije, koji je održan u Barseloni od 25. do 28. februara.

Tokom četvorodnevnog svetskog Sajma mobilne telefonije u Barseloni, u grandiozno zdanje u kojem je Sajam održan - Fira Gran Vija, obišlo je 72 hiljade ljudi, što je rekordna poseta. MWC je okupio ljude iz oko 200 država!

Više od 1.700 mobilnih operatera, softverskih i internet kompanija, je predstavilo svoje proizvode ili usluge na prostoru koji zauzima 94 hiljade kvadrata. O svemu tome izveštavalo je 3.400 novinara i analitičara. Naravno da je među njima bila i MONDO ekipa.

Sve najznačajnije inovacije predstavljene na ovom Sajmu imali ste prilike da vidite u ranijim izveštajima, a sada smo vam izdvojili neke druge zanimljivosti.

Naravno da ovakvu manifestaciju ne čine samo mobilni telefoni, usluge, servisi i prezentacije. Provoda i razonode nije nedostajalo, a proizvođači i operateri utrkivali su se na različite načine da na svoj štand privuku što više posetilaca.

Bilo je tu svega: žonglera, balerina, klovnova, razgolićenih hostesa, igračica, neobičnih “mobilnih posetilaca”, Android maskota u svim izdanjima, i mnogih drugih iznenađenja, koja su na trenutak zabavila i razonodila sve posetioce, novinare i izlagače.

U hali u kojoj je izlagala i jedina srpska firma Wireless Media, na obližnjem štandu hit je bila “lažna Rijana”. O hostesi manje poznate softverske kompanije brujao je ceo sajam, a mnogi su pomislili da se radi o slavnoj pevačici, pa su požurili da je vide. Mi smo, naravno, morali to da proverimo i zaključili smo da se, ipak, radi samo o devojci koja zaista liči na svoju slavnu “koleginicu”.

Od svih Android izdanja, nama je najzanimljivija bila Intelova maskota sa brkovima. Bkati Android je šetao sajmom i slikao se sa posetiocima, pritom izvodeći različite trikove i pozivajući ljude da obiđu Intel štand.

Nokia je napravila izuzetno dobru multimedijalnu prezentaciju na svom štandu, koji je objedinio njihovu kompletnu ponudu telefona i demo zonu, u kojoj su posetioci i korisnici mogli da isprobaju sve mogućnosti telefona i servisa.

Nokia je na velikom panou posetioce slikala sa Mesijem i drugim igračima Barselona fudbalskog kluba, a bilo je i onih koji su pevali na karaoke partiju i osvojili neki od 20 novih telefona. Najbolji u igricama, takođe su mogli da osvoje Lumia telefone, a oni romantičniji imali su priliku da prošetaju po parku i u posebnom kutku isprobaju noćni mod kamere popularne Lumije 920.

Motorola je posetiocima svog štanda omogućila da se slikaju na sjajnim 3D grafitima na podu i to na dva načina. Jedan grafit je predstavljao svemirski brod, dok je drugi, veliki tobogan, posetioce “isporučivao” pravo ispred čuvene katedrale - Sagrada Familia.

Samsung je svoje posetioce obradovao nagradnom igrom u kojoj je trebalo sakupiti tri nalepnice, koje su se dobijale za tri odslušane prezentacije na ogromnom štandu te kompanije. Sa sakupljenim nalepnicama korisnik je mogao da osvoji majicu sa svojom slikom, napravljenom pomoću tableta Galaxy Note 8.0, neki od dodataka za telefon ili veliku, personalizovanu šolju za kafu.

Najzanimljiviji štand ove godine svakako je imala kompanija Ericsson. Sem što smo tu imali priliku da vidimo demonstraciju 5G prozora, koji prenosi mobilni signal, mogli smo i da uživamo u sjajnoj muzici, dobro prezentovanim servisima kompanije i izuzetnoj klopi. Ericsson je štand pretvorio u umreženi grad, pa su psetioci mogli da vide kako izgleda pametno gradsko osvetljenje, kako se lakše dele video i drugi sadržaji na mestima gde se nalazi veliki broj ljudi, recimo na stadionu, ali i da isprobaju jedan od prvih automobila čije se funkcije mogu koristiti pomoću odgovarajućeg mobilnog telefona.

Lepih devojaka, skockanih hostesa, sjajne zabave i dobrog provoda na MWC kongresu nije nam nedostajalo ni ove godine.

Pogledajte kako samo se zabavljali u pauzama između dve prezentacije. Sajam je gotov, ali ne i svi MONDO izvštaji iz Barselone - budite i dalje uz nas, imamo još mnogo toga da vam "ispričamo" sa najvećeg svetskog Sajma mobilne telefonije.(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA