Besplatan Kaspersky antivirus za mobilne | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatan Kaspersky antivirus za mobilne

Kompanija Kaspersky Lab na MWC sajmu predstavila je antivirus softver za Android uređaje, koji će korisnicima biti dostupan i u Free verziji.

Na Svetskom kongresu mobilne telefonije kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoj novi antivirus softver nemenjen mobilnim telefonima i tabletima sa Android platformom. Ovaj antivirus za nekoliko dostpuna biće dostupan i u besplatnoj verziji i moći ćete ga preuzeti sa OVOG linka.

Prema rečima predstavnka ove kompanije Apple ima najsigurniji mobilni sistem među smartfonima, jer u pozadini ne dozvoljava rad aplikacija koje potpisuju tzv. “treće strane”. Na taj način podaci korisnika su zaštićeni od tajnog i neprimetnog slanja na druge uređaje preko Internet ili neke druge aktivne veze. Što se Androida tiče, Android je veoma podložan napadima virusa, a Windows Phone i BlackBerry gotovo da trenutno takvim vrstama napada nisu zanimljivi.

Istraživanja kompanije Kaspersky pokazala su da sve veći broj korisnika isti mobilni uređaj, bilo smartfon ili tablet, koristi u poslovne i privatne svrhe i na taj način i jedne i druge podatke istovremeno izlaže riziku i napadima. Zaposleni na taj način i svoju firmu u kojoj rade izlažu velikom riziku da budu hakovane ili na neki drugi način štećene.

Kako bi se omogućila adekvatna zaštita na Android mobilnim uređajima kompanija Kaspersky Lab je napravila Mobile Security paket, koji obuhvata tri tipa zaštite. To su Antivirus skener zaštita, sistem protiv krađe i filter za poruke i pozive.

Antivirus funkcioniše kao i svaki drugi antivirus softver na računaru, redovno prateći sistem, otkrivajući pretnje i preuzimajući sveže nadogradnje antivirus baza.

Sistem protiv krađe omogućava da u potpunosti ili selektivno obrišete sadržaj sa svog telefona nakon krađe ili gubljenja. Ova funkcija, takođe, omogućava da locirate svoj telefon, pa čak i da napravite fotografije okruženja u kojem se nalazi. Na taj način obezbedićete eventualne fotografije lopova, koje će vam telefon tajno poslati na mejl kada se uređaj konektuje na bilo koji način na Internet. Anti-theft opcija omogućava čak i aktiviranje alarma ukoliko telefon zaturite u gužvi, neurednoj sobi ili na nekom drugom mestu. Anti-theft funkcija aktivira se slanjem SMS poruke ili preko Kaspersky sajta nakon gubitka telefona ili krađe.

Filter SMS poruka i poziva formira crnu listu pošiljalaca i pozivalaca, na osnovu koje softver blokira dolazni saobraćaj tih korisnika, kako ne bi mogli više da vas uznemiravaju.

Pratite nas i na Twitteru, uz #MWC13 i #MONDO_MWC13 oznake, za sve novosti sa najvećeg sajma mobilne telefonije na svetu.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi