Facebook Messenger zamena za SMS? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Messenger zamena za SMS?

Društvena mreža poslednjih nekoliko dana veoma agresivno reklamira svoj Messenger, a cilj im je da se svi dopisujemo upravo preko njega!

Pre nekoliko dana pojavila se vest da Facebook pregovara sa tvorcima aplikacije WhatsApp o njenoj kupovini. Ubrzo zatim pojavila se i vest o tome da Facebook želi da ga kupi samo da bi ga “ubio”, jer WhatsApp vidi kao najveću pretnju svom novom servisu – Messengeru. Ipak, ništa od ovih par vesti još uvek nije zvanično potvrđeno, ali je zanimljivo upravo to što se one pojavljuju baš u vreme kada i vest o unapređenom Facebook Messengeru.

Naime, sada korisnici uopšte ne moraju da budu članvi Facebook društvene mreže da bi koristili Messenger. Facebook jednostavno smatra da su SMS i komunikacija kratkim porukama na smartfonima i mobilnim telefonima idealno tržište kojim on mora da dominira. To će postići upravo preko Messenger aplikacije (preuzmite je OVDE), koja omogućava razmenu, ne samo kratkih tkstualnih poruka, nego i slika i slikovnih animacija.

Sve što novom korisniku Facebook Messengera treba jesu broj telefona i korisničko ime.

Kada se nađete u Messenger svetu moći ćete da pronađete svoje prijatelje preko Facebook linka ili preko njihovog broja telefona (morate ga već znati, jer se brojevi ne vide) i moći ćete sa njima da četujete i razmenjujete poruke besplatno. Naravno, GPRS ili protok na nekoj bržoj mreži naplatiće vam se redovno, sem ukoliko imate neki od pripejd ili postpejd paketa sa uključenim besplatnim internetom. Ipak, količina podataka koja se upotrebi za razmenu kratkih poruka je zaista mala u poređenju sa cenama standardnog SMS-a.

Bez obzira na to što je korišćenje Messenger usluge i razmena poruka praktično besplatna, Facebook kroz ovaj projekat vidi svoj uspeh na duže staze. Veliki broj korisnika koji se odluči za FB Messenger na kraju će, ipak otvoriti profil na Fejsu, jer će Messenger aplikacija za registrovane Facebook korisnike imati dodatne funkcije. Takođe, kroz Messenger vremenom će sigurno početi da se plasiraju i nasumične reklamne poruke, na koje će određeni broj korisnika sigurno “pasti” i kliknuti na njih.

Besplatan pristup Fejsu preko 0.facebook mt:s usluge

Kompanija Facebook omogućava operatorima širom sveta da u saradnji s tom mrežom korisnicima ponude besplatan pristup tekstualnoj verziji Facebook stranice. Na njoj se ne vide slike i drugi grafički sadržaji, ali korisnici mogu da čitaju sve ostale informacije sa svog ili profila svojih prijatelja, da ostavljaju ststuse, kao i da čitaju i šalju klasične Facebook poruke.

Pristup fotografijama, video materijalima (gledanje stranica m.facebook.com i www.facebook.com) i eksternim sajtovima naplaćuje se po cenovniku koji je važeći za tarifu korisnika. Korisnik u svakom trenutku može sam da proveri da li je na 0.facebook stranicama, jer se na njihovom vrhu obavezno nalazi obavestenje: Free access on telekom srbija network.

Promovcija 0.facebook usluge u mt:s mreži traje do 31. januara 2013. godine.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi