Predstavljen Galaxy Watch Ultra, najsposobniji Samsungov pametni sat do sada | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljen Galaxy Watch Ultra, najsposobniji Samsungov pametni sat do sada

Autor Miloš B. Jovanović

Inovativni Samsungovi senzori Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra satova donose unapređeno izračunavanje tačnih i detaljnih informacija o zdravlju korisnika

 Samsung Galaxy Watch Ultra _ Foto Samsung.jpg Izvor: Samsung

Uporedo sa novim telefonima Galaxy Z serije, Samsung je u Parizu predstavio i nove nosive uređaje – Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra.

Reč je o novim pametnim satovima kojim južnokorejska kompanija dodatno proširuje dostupnost Samsungove Galaxy AI veštačke inteligencije i celokupno wellness iskustvo čini još dostupnijim većem broju korisnika.

Inovativni Samsungovi senzori Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra satova donose unapređeno izračunavanje tačnih i detaljnih informacija o zdravlju korisnika.

O dok Galaxy Watch7 svakodnevno korisnicima "servira" inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja, Galaxy Watch Ultra – najsposobniji Samsungov pametni sat do sada, pruža im podršku u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća.

Galaxy Watch7 – Detaljno razumevanje zdravlja

Galaxy Watch7 je pametni sat korisnicima omogućava detaljno praćenje više od 100 vrsta vežbi, uz mogućnost izgradnje svakodnevne rutina kombinovanjem različitih vežbi uz pomoć opcije Workout Routine.

Osim upoređivanja trenutnih i prethodinih performansi vežbanja u realnom vremenu, pomoću opcije Body Composition, Watch7 omogućava detaljan "snimak" kompletnog stanja tela i kondicije.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, procesor prvi put izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, zahvaljujući kome Galaxy Watch7 omogućava tri puta bržu obradu podataka i 30 odsto bolju energetsku efikasnosnost procesora.

 Samsung Galaxy Watch7 _ Foto Samsung.jpg Izvor: Samsung

Istovremeno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy pametni sat sa dvo-frekvencijskim GPS sistemom koji omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika, čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, sa izborom novim narukvicama, među kojima su i one rebrastog dizajna sa istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsne prikaze ("skinove") brojčanika.

Takođe, korisnici pomoću sata mogu jednostavno da odgovaraju na poruke, pomoću inteligentnih predloženih odgovora, koji ton teksta prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, za šta je zaslužan Galaxy AI. Koriščenjem dvostrukih gestova "štipanja", funkcijama sata se jednostavno upravlja.

Sat je dostupan u dve veličine, od 40 i 44 milimetara: 40-milimetarska verzija je dostupna u zelenoj ili krem boji, a verzija od 44mm u zelenoj ili srebrnoj.

Galaxy Watch Ultra – Najsnažniji Galaxy Watch do sada

Novi Galaxy Watch Ultra je najnoviji i najsnažniji Galaxy Watch pametni sat, koji donosi unapređeno fitnes iskustva. Uređaj donosi novi "jastučasti" dizajnom, koji mu dodatno daje na robusnosti i vizualnom utisku.

Za konstrukciju ekstremne izdržljivosti zaslužno je kućište od titanijuma 4. stepena tvrdoće sa hidroizolacijom od 10 ATM. Galaxy Watch Ultra radi na širokom rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9.000 metara visine, pa je idealan za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima.

 Samsung Galaxy Flip6 _ Samsung Galaxy Fold6 _ Samsung Galaxy Watch Ultra _ Samsung Galaxy Buds3 Pro _ Foto Samsung.jpg Izvor: Samsung

Uređaj može da prati multidisciplinarne aktivnosti, poput triatlona, kod koga prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove opcije za merenje parametara više sportova.

Tu je i novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power), namenjen biciklistima, koji precizno meri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, za šta je zaslužna FTP metrika koju pokreće AI. Galaxy Watch Ultra donosi i naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca, što svakom korisniku omogućava da, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti, prilagodi intenzitet vežbanja.

Novost je i Quick Button taster, koji omogućava trenutno pokretanje i kontrolisanje određene vežbe, i mapira druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati i sirenu za hitne slučajeve.

Sa maksimalnom osvetljenošću od 3.000 nita, Galaxy Watch Ultra garantuje čitljivost čak i na direkntoj svetlosti. Dugotrajnu upotrebu Galaxy Watch obezbeđuje zagvaljujući najdužoj autonomiji baterija u Galaxy Watch porodici, donoseći i do 100 sati rada u štedljivim režimu.

 Samsung Galaxy Fold6 _ Samsung Galaxy Watch Ultra _ Samsung Galaxy Buds3 Pro _ Foto Samsung.jpg Izvor: Samsung

Cene

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pametni satovi dostupni su u pretprodaji u Srbiji od 10. jula, dok će se u maloprodaji će se naći od 24. jula.

Galaxy Watch7 od 40mm će se prodavati po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 39.999 dinara, odnosno 44.999 dinara za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju. Veći model od 44mm imaće cenu od 44.999 dinara, odnosno 49.999 dinara, u Bluetooth odnosno LTE verziji.

Najekskluzivniji Samsung Galaxy Watch Ultra pametni sat raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 84.999 dinara, i prodavaće se isključivo u LTE verziji.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA