Kako vas Galaxy telefon neprimetno čuva u svakom trenutku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako vas Galaxy telefon neprimetno čuva u svakom trenutku

Šta su Auto Blocker i Message Guard i zašto su izuzetno važni za bezbednost Samsung Galaxy telefona.

 1 samsung_a55_stefan_stojanović_ (11).jpg Izvor: Stefan Stojanovic/Stefan Stojanović

Često smo, u svom okruženju, svedoci sajber napada koji utiču kako na korisnike tako i na kompanije i organizacije. Ova vrsta pretnji dovodi do rizika u bezbednosti mreža, podataka i uređaja, a ovi slučajevi su sve češći. Poznato je da se ovi napadi javljaju u više oblika na primer malver ili fišing napadi, a oni su često neprimetni za korisnika sve dok nije prekasno da se nešto učini.

Galaxy bezbednosna rešenja nude mnogostruke načine zaštite od ovakvih pretnji tako što vam pružaju pomoć u kontroli vaše privatnosti i čuvaju vaš uređaj. Sve je to moguće uz Auto Blocker i Message Guard.

 Auto Blocker Izvor: Samsung

Auto Blocker nudi izbor dodatnih bezbednosnih mera kako biste istražili sve mogućnosti koje daje Galaxy ekosistem. Vaš uređaj će biti zaštićen uz Auto Blocker koji sprečava preuzimanje aplikacija iz neovlašćenih izvora. Takođe, ova funkcija proverava malver i druge štetne aktivnosti po sajber bezbednost i odmah ih blokira.

Auto Blocker je ključna funkcija Galaxy telefona koja efikasno sprečava sajdlouding ili preuzimanje aplikacija iz neproverenih izvora. Iako namenski sajdlouding nudi dodatne mogućnosti prilagođavanja vašeg telefona, ovaj alat je ključan za zaštitu korisnika koji preferiraju standardne prodavnice aplikacija. Na taj način se sprečavaju potencijalne pretnje poput glasovnog fišinga, gde prevaranti pokušavaju da namame korisnike da instaliraju zlonameran softver.

 Kako uključiti Auto Blocker
Kako uključiti Auto Blocker
Izvor: Samsung

Dodatni nivo zaštite koji pruža Auto Blocker uključuje i sprečavanje štetnih komandi da uđu u fizički USB port uređaja. Ova funkcija je posebno korisna kada se telefon puni na javnim mestima poput aerodroma, obezbeđujući dodatnu sigurnost korisničkim podacima.

Aktivacija Auto Blockera je brza i jednostavna i traje manje od jednog minuta. Korisnici su u mogućnosti da ga aktiviraju otvaranjem podešavanja, odlaskom na opciju „Zaštita i privatnost", selektovanjem „Automatsko blokiranje" i izborom „Uključi".

Ove napredne funkcije pružaju korisnicima Galaxy telefona pouzdanu zaštitu od sajber pretnji, čuvajući njihove lične podatke i omogućavajući im da bezbedno koriste svoj telefon u svim situacijama.

Message Guard: Diskretna zaštita vaših poruka

 Samsung Message Guard Izvor: Samsung

Sajber bezbednost je iz godine u godinu izložena sve složenijim pretnjama u mnogim oblicima. Jedna od najčešćih je i nulti klik napad koji zloupotrebljava ranjivost softvera u vašem uređaju što se može dogoditi, na primer, kada se dobije slika, a to ne zahteva nikakav postupak korisnika.

Kada primite notifikaciju i ni ne primetite da vam je stigla, može se desiti da neko već čita vaše poruke, pretražuje vašu galeriju ili preuzima kredencijale sa vašeg bankovnog računa.

Samsung Message Guard obezbeđuje visok nivo zaštite tako što izoluje primljene slike u siguran deo vašeg telefona, pre nego što pokušaju da izazovu bilo kakvu štetu. Ovaj proces podrazumeva pažljivu proveru svakog dela dokumenta u kontrolisanom okruženju, sprečavajući širenje potencijalnih malvera na ostale delove uređaja.

Message Guard je kompatibilan sa širokim spektrom popularnih aplikacija za poruke, uključujući Google, Samsung, Messenger, Telegram i WhatsApp. Bez potrebe za korisničkom intervencijom, ova tehnologija diskretno radi, neprestano pružajući zaštitu bez ometanja vaše svakodnevne upotrebe telefona.

Iako je evidentno da će sajber pretnje nastaviti da evoluiraju, Samsung ostaje posvećen zaštiti korisnika, pružajući snažne mere bezbednosti kako bi se osigurala vaša privatnost. Galaxy telefoni su dizajnirani da vam omoguće kontrolu nad vašim digitalnim životom, pružajući vam mir i sigurnost u svakom trenutku.

 Bezbednosna ažuriranja Izvor: Samsung

Osim izuzetno važnih bezbednosnih funkcija, redovna ažuriranja softvera su ključna za održavanje sigurnosti vašeg Galaxy telefona. Samsung obezbeđuje sedam godina podrške za bezbednosna ažuriranja i ažuriranja operativnog sistema, počevši od Galaxy S24 serije. Ovo predstavlja najduži period podrške za mobilne uređaje na tržištu, omogućavajući korisnicima da dugoročno koriste svoje telefone na siguran i pouzdan način.

Više informacija o Samsung uređajima, nađite na sajtu https://www.samsung.com/rs/

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA