Apple-u je trebalo čitavih 14 godina, ali je ona sada tu: iPad konačno dobija kalkulator aplikaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple-u je trebalo čitavih 14 godina, ali je ona sada tu: iPad konačno dobija kalkulator aplikaciju

Autor Miloš B. Jovanović

iPad "digitron" podržava Apple Pencil, pa je matematičke probleme i komplikovane jednačine, moguće zapisivati rukom, a potom će ih aplikacija rešiti

 Calculator App _ Apple iPadOS 18 _ kalkulator aplikacija _ Foto Apple (3).jpg Izvor: Apple

Postoji ona izreka "Bolje ikad, nego nikad", koja možda ponajbolje opisuje jedan od najnovijih proizvoda kompanije Apple. Možda im je bilo potrebno "samo" 14 godina, ali Apple je konačno najavila aplikaciju kalkulatora za iPad.

Novi "digitron" dolazi kao deo najnovije 18. verzije operativnog sistema iPadOS i, na prvi pogled, liči na kalkulator poznat iz iOS-a sa iPhone-a.

iPad kalkulator, međutim, podržava Apple Pencil, što znači da je moguće zapisati matematičke probleme, koje će aplikacija potom rešiti zahvaljujući funkciji koju Apple naziva Math Notes.

Pogledajte

00:24
Apple iPadOS 18 Calculator App
Izvor: Apple
Izvor: Apple

U aplikaciji je moguće rukom pisati komplikovane jednačine, na koje se rešenja dobija u realnom vremenu. Aplikacije, takođe, podržava promenljive vrednosti i ažurira rezultate kada korisnik promeni unose. Sve Math Notes funkcije su takođe podržane u aplikaciji Notes.

Lansiranje Calculator-a za iPad nije iznenađenje, pošto su glasine ranije ove godine najavile njen dolazak, ali nema sumnje da će brojni korisnici pozdraviti njen dolazak.

A kada već pomenusmo Notes, i ta aplikacija dobija novu zanimljivu funkciju – SmartScript. Ona, pomoću mašinskog učenja, "popravlja" rukopis korisnika i to tako što ga čini čitljivijim, a da pritom zadržava stil rukopisa korisnika.

Distribucija beta verzije iPadOS 18 počinje danas, dok će javna beta verzija biti dostupna sledećeg meseca. Finalana verzija operativnog sistema do korisnika će stići ove jeseni.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:00
iPhone 15 Pro
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA