Promena strategije: Stižu novi HMD uređaji, novi Nokia telefoni i nova partnerstva | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promena strategije: Stižu novi HMD uređaji, novi Nokia telefoni i nova partnerstva

Pametne i "obične" mobline telefone pod brendom Nokia, finska kompanija Human Mobile Devices (HMD Global) počela je da proizvodi krajem 2016. godine, a njihova nova strategija ni danas od njih ne odustaje

 Nokia 3310 šarena pozadina Zmijica igra Izvor: SmartLife / Nokia

Pre nego što su postali pametni, mobilni telefoni su se uglavnom delili u dve grupe: Nokia i svi ostali! Velika je verovatnoća da ste vi koji sada čitate ovu vest makar jednom u poslednjih tridesetak godina koristili telefon čuvene finske marke, i to gotovo sigurno neki od dva legendarna modela: 3210 ili 5110.

Nekima su to bili prvi mobilni telefoni na kojima su se, kad se nisu koristili za razgovore i poruke, najčešće igrala "zmijica". Posle je došla era pametnih telefona i ekrani su postali veći, pa se pojavila Lumia, odličan telefon, sa odličnim softverom, koga je na žalost "pojeo" Android.

Pametne i "obične" mobline telefone pod brendom Nokia, nakon okončanja saradnje sa Microsoftom, finska kompanija Human Mobile Devices (HMD Global) je počela da proizvodi krajem 2016. godine. Sada osam godina kasnije, HMD uvodi novu multi-brend strategiju, koja je ovih dana počela da se primenjuje ažuriranjem svojih društvenih onlajn kanala sa "Nokia Mobile" na "HMD".

To je, možda, stvorilo utisak da brend Nokia odlazi u istoriju, ali stvari stoje drugačije. Ova promena predstavlja više od novog imena, pa će korisnici uskoro imati priliku da se upoznaju sa nizom originalnih HMD uređaja, zajedno sa Nokia telefonima i uzbudljivim proizvodima nastalim iz novih partnerstava.

Nokia telefoni će, u skladu sa vrednostima kompanije HMD, nastaviti da odražavaju one osobine po kojima su i postali poznati. To su pristupačni telefoni, koji se lako popravljaju, održivi su i namenjeni za "digitalni detoks".

To su uređaji koji odlično prolaze kod potrošača i poslovnih korisnika, pa se od njih u budućnosti mogu očekivati izuzetna korisnička iskustva mobilnih uređaja, poručuju iz HMD-a.

HMD – Human Mobile Devices
Izvor: YouTube / HMD

HMD dakle planira da na tržište izbaci "čvrste, zabavne, bezbedne, brze i pristupačne nove telefone".

A osim što ne prekida proizvodnju telefona pod poznatim brendom, Nokia je i dalje globalni lider kada je o mrežnoj opremi reč i vodeći je davalac licence za patente u oblasti mobilnih tehnologija, sa preko 6.000 porodica patenata neophodnih za rad 5G mreža.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:37
Nokia XR21 Limited Edition
Izvor: YouTube / Nokia mobile
Izvor: YouTube / Nokia mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA