Direct Drive - tihi heroj LG veš mašina | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direct Drive - tihi heroj LG veš mašina

Inovacije ne bi bile moguće da nije bilo jedne komponente koja je potpuno izmenila industriju mašina za pranje veša.

 LG veš mašina Izvor: LG

Svi koji redovno peru veš, znaju da to ponekad može biti komplikovan i stresan posao. Verovatno vam se desilo da niste sigurni koji ciklus pranja je najprikladniji za odeću, na kojoj temperaturi treba da perete i da li ima smisla razvrstavati veš po boji ili vrsti tkanine. Srećom, kompanija LG je decenijama usavršavala tehnologiju koja će rešiti sve ove nedoumice.

Nakon četvrt veka razvoja i 4 generacije u razvoju, LG Inverter Direct Drive motor je postavio nove standarde u efikasnom pranju veša. Zahvaljujući inovativnom pristupu i naprednim tehnologijama, korisnici modernih LG veš mašina efikasnije održavaju domaćinstvo, a od kada je Inverter Direct Drive motor postao masovniji, ciklusi su brži, efikasniji i jeftiniji, jer je utrošak električne energije i vode značajno manji.

Razvoj Direct Drive motora je uzbudljiva priča koja nas vodi od skromnih početaka do tehnološkog čuda koje danas pomaže održavanje miliona domaćinstava širom sveta. Kada se prvi put pojavio 1998. godine, Inverter Direct Drive motor je nazvan čudom od tehnike, jer je po prvi put elektromotor bio direktno povezan za bubanj veš mašine. Tada se prvi put pojavio, danas već legendarni, Centum System režim rada koji je omogućavao da perete veš sa manje buke i vibracija tokom ciklusa pranja.

U sledećoj deceniji, kompanija LG je predstavila 6MotionDD tehnologiju, tako da bubanj simulira šest različitih vrsta pokreta koji se menjaju u zavisnosti od vrste odeće, odnosno tkanine koja se pere. Uskoro će se pojaviti i Steam +, tehnologija koja omogućava dubinsko pranje korišćenjem vodene pare koja dodatno pomože u eliminisanju alergena, kao i TurboWash, tehnologija koja je ubrzala čitav proces tako da ciklusi pranja traju kraće, a jednako efikasni.

 LG Ai DD Izvor: LG

Kada je 2019. godine implementirana AI tehnologija na Inverter Direct Drive motor, desila se još jedan tehnološka revolucija. Naime, za razliku od tradicionalnih mašina koje biraju programe pranja na osnovu količine veša, AI DD LG mašine koriste više od 20.000 podataka i kombinacija (Big Data) kako bi prepoznale vrstu i težinu odeće, te automatski primenile optimalne cikluse pranja što omogućava do 18% veće zaštite tkanine.

Sve ove kasnije inovacije, koje su predstavljale neverovatne korake unapred, ne bi bile moguće da nije upravo glavne komponente - Inverter Direct Drive motora, te revolucionarne sprave čudesnih performansi, koja je potpuno izmenila industriju mašina za pranje veša. Danas, nakon 25 godina proizvodnje i razvoja, kompanija LG može da se pohvali sa preko 100 miliona proizvedenih jedinica.

 LG Izvor: LG

Inače, ova tehnička komponenta takođe se pokazala toliko izdržljivom, tako da Direct Drive motor ima 10 godina garancije. A povrh svega navedenog, u sklopu specijalne promocije, svi koji kupuju određene LG aparate za kuću do kraja 2023. godine, dobiće besplatnu petogodišnju garanciju za svoj novi uređaj.

Ako se sećate svih onih pitanja sa početka teksta - danas je odgovor jednostavan, AI DD motor sve to radi umesto vas.

 LG veš mašina Izvor: LG

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nm

Ocajan sistem.Masina mi se cuje kao traktor u pojedinim momentima.A placena je dobro.Kolegi zaglavio ventil u otvorenom polozaju,umalo poplavio stan.