Otkrila veliku prevaru pomoću Apple AirTag-a: Umesto kod žrtava zemljotresa u Turskoj, donacije završile na pijaci | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrila veliku prevaru pomoću Apple AirTag-a: Umesto kod žrtava zemljotresa u Turskoj, donacije završile na pijaci

Da li donacije završe u rukama onih kojima su najpotrebnije? Ne uvek.

  Izvor: SmartLife / Apple

Iako na tržištu postoji tek dve godine, AirTag, gedžet za praćenje predmeta, je već nebrojeno puta bio tema na naslovnim stranama raznih medija. Najnovija priča nam stiže iz Meksika, gde je novinarka Pamela Serdeira koristila ovaj uređaj kompanije Apple da razotkrije veliku prevaru u vezi donacija koje su trebale da budu poslate žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj.

Donacije za pomoć žrtvama zemljotresa je prikupljala meksička vlada, ali ne samo da nikada nisu stigle u Tursku, već nikada nisu ni napustile glavni grad.

U videu koji je objavljen na YouTube platformi, Serdeira objašnjava da je donirala dve stvari - paket riže i paket toalet papira - koje je odnela u jedan od centara namenjenih za slanje donacija u Tursku. Ipak, bila je skeptična da će iste završiti u Turskoj, te je u njih sakrila po jedan AirTag.

Kada je postalo jasno da njene stvari neće završiti u Turskoj kao što je obećano, Serdeira se uputila da ih pronađe. Prema Find My aplikaciji, njena dva predmeta su razdvojena, ali su i dalje bila u Meksiku.

Koristeći aplikaciju, Serdeira je mogla da vidi da su njeni predmeti završili na dve različite pijace. Kada je otišla da potraži paket riže, shvatila je da se nalazi unutar magacina, u koji zaposleni nisu želeli da je puste. Nakon toga je posetila drugu pijacu, gde je uspela da uhvati bluetooth signal sa AirTag-a, pronađe paket toalet papira i dobije potvrdu da njena donacija preprodana.

Ostaje da se vidi da li je preprodaja donacija široko rasprostranjen problem u Meksiku. Serdeirini nalazi su stigli do vladinih zvaničnika koji obećavaju da će istražiti ovaj slučaj.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA