Apple u junu menja sve(t) potpuno novim uređajem | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple u junu menja sve(t) potpuno novim uređajem

Kako bi naočare za proširenu realnost bile spremne za WWDC, Apple je morao da preusmeri svoje resurse i fokus.

 Apple VR naočare stižu u januare, koštaće više od 2000 dolara Izvor: Twitter / @Shaileshhari03

Prema tvrdnjama poznatog analitičara Marka Gurmana, Apple će na WWDC događaju u junu predstaviti Reality Pro naočare za proširenu realnost (AR), ali će zbog prevelikih resursa koje gigant iz Kupertina ulaže u ovaj proizvod trpeti ostali proizvodi koji čekaju nadogradnju.

Reality Pro je navodno najkompleksniji proizvod koji je Apple ikada napravio, a kao takav zahteva vreme, novac, komponente i veliki broj mozgova kako bi se osiguralo da će ove AR naočare, za koje se očekuje da će koštati oko 3.000 dolara, raditi savršeno od prvog dana. Zbog toga, Kupertino će morati da ignoriše ovogodišnje nadogradnje nekih proizvoda, a analitičar Mark Gurman je podelio koji su uređaji u pitanju.

Novi iPad Pro tek sledeće godine

Ukoliko ste čekali da Apple osveži svoje najskuplje tablete, Gurman ima loše vesti za vas. Kako tvrdi, Apple radi potpuno novim tabletima sa većom dijagonalom ekrana, nešto slično kao Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, ali takvi uređaji neće stići ove godine. Takođe, novi 11-inčni i 12,9-inčni iPad Pro modeli će biti predstavljeni tek u prvoj polovini 2024. godine, a imaće novi dizajn i OLED ekrane.

Gurman je dodao da će nadogradnje iPad mini, iPad Air i iPad tableta, ako ih uopšte bude, biti samo minorna poboljšanja, a isto se očekuje i za Apple Watch Series 9 pametni sat. U najboljem slučaju, tvrdi analitičar, Apple će doneti "mala poboljšanja performansi". Šta ovo znači za glasine o dodatku neinvazivnog senzora za merenja nivoa šećera u krvi? Ostaje da se vidi, ali ista je situacija i sa AirPods slušalicama, pa će jeftiniji model verovatno morati da sačeka 2024. godinu.

iPhone nastavlja po planu

Kada su novi iPhone uređaji u pitanju, Gurman tvrdi da će se Apple držati originalnog plana, ponavljajući neke glasine koje su već stigle do nas. Ovo uključuje izbacivanje poznatog notch-a sa ne-Pro uređaja, odnosno donošenje Dynamic Island izreza ekrana na kompletnu liniju. Takođe, analitičar je ponovio da je Pro Max mrtav i da će ga zameniti iPhone 15 Ultra, koji će biti izrađen od titanijuma, i dodao da ovaj premijum telefon neće imati klasične dugmiće na bokovima.

Očekuje se da će Pro modele pokretati A17 Bionic čipset, izrađen na TSMC proizvodnom procesu od 3 nm, kao i da će Apple nastaviti praksu korišćenja prošlogodišnjeg čipa na ne-Pro modelima. Ipak, ono što je interesantno jeste da će premijum modeli doći sa USB-C portom kako bi se gigant povinovao novom zakonu EU.

Ipak, izgleda da iPhone korisnici nisu u potpunosti bezbedni, jer Gurman tvrdi da će zbog razvoja xrOS-a, kako će se zvati operativni sistem AR naočara, neke planirane funkcije za iOS 17 i iPadOS 17 stići kasnije nego što je prvobitno planirano. Naravno, planovi su podložni promenama, pa sve ovo treba uzeti sa zadrškom. Najbolji primer toga jeste da je Reality Pro po originalnim planovima trebao da se pojavi na tržištu ovog meseca.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA