Izaberite vivo X80 Lite zbog OIS kamere i sjajnih fotki i videa koje telefon pravi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izaberite vivo X80 Lite zbog OIS kamere i sjajnih fotki i videa koje telefon pravi!

Autor Marko Čavić Izvor Izvor Promo

Jednostavno je - da biste pravili spektakularne fotografije, posebno noću.

 vivo X80 Lite mobilni telefon i vivo TWS Air Bluetooth slušalice (12).jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kad kupujete telefon koji nije flagship, a najveći broj ljudi kupuje upravo takve telefone, onda očekujete da nemate baš sve opcije koje imaju upravo premijum telefoni.

Ipak, kompanija vivo je modelom vivo X80 Lite tu praksu promenila i jedna od veoma važnih karakteristika vivo X80 Pro telefona dostupna je i na tom telefonu koji košta više nego upola manje.

Reč je o opciji koja olakšava slikanje, video snimanje i korišćenje kamere uopšte - to je optička stabilizacija slike iliti engleski OIS (Optical Image Stabilisation).

OIS je već nekoliko godina prisutan na pametnim telefonima, ali ovu opciju vrlo retko viđamo na telefonima srednje klase, kakav je vivo X80 Lite. Ipak, OIS je našao mesto na ovom uređaju i to je jedna od njegovih najvažnijih karakteristika, makar kad je kamera u pitanju.

Šta je OIS uopšte

Optička stabilizacija slike donosi kompleksan, ali mehanizam koji se može spakovati u telo mobilnog telefona i sastoji se od nekoliko različitih senzora, elektromagneta i rotora. OIS se lako može primetiti i po pomeranju sočiva kamere, zbog čega neko ovakvo kretanje zove plutanje, a upravo je u plutanju OIS magija.

Kad vam se ruka pomera tokom fotografisanja ili drhti, odnosno kad se telefon protresa jasno je da se i kamera tako protresa ili kreće. Zbog toga su tu senzori u OIS-u koji brzo detektuju smer pokreta i šalju signal eletromagnetima koji bi trebalo da adekvatno pomeraju kameru u željenom smeru i time ispeglaju podrhtavanje, a sve zarad oštrijih i bistrijih fotografija i video snimaka.

OIS je idealan za noć, ali ne za sve

Imati OIS kameru je poželjno najviše tokom noćnog fotografisanja ili video snimanja.

U tim situacijama telefon je potrebno duže držati u istom položaju, što je gotovo nemoguće, iako se radi najčešće o držanju do pet ili sedam sekundi, pa u pomoć priskače OIS, koji stabilizuje kameru i iskorišćava potencijal Noćnog režima samog telefona daleko bolje. Slike nastale sa i bez OIS-a se lako razlikuju, a one nastale korišćenjem ove tehnologije imaju vernije boje, bolje su osvetljenje, imaju manje šuma i izgledaju značajno bolje (što možete da vidite i u galeriji koja sledi).

Recimo, da telefon nema optičku stabilizaciju, za kreiranje fotografija identičnog kvaliteta bilo bi neophodno da koristite stativ ili telefon držite fiksiranim na isti kadar na neki drugi način (naslonjen na nešto).

Važno je istaći i to da OIS nije svemoguć i da nije namenjen slikanju objekata koji se kreću. Ne, OIS je više pravljen da reši problem podrhtavanja ruku i u tim slučajevima i kamere, a za sportske snimke ili slikanje i snimanje objekata u pokretu koristite PRO sa AI algoritmima koji hvataju svaki pokret i slike čine boljim na vivo X80 Lite telefonu.

Osim što ima OIS i PRO režim, kamera vivo X80 Lite podržava i 4K video, fokusiranje očiju tokom pravljenja selfija i portreta, vlog režim, slikanje i snimanje slika u slici, efekte kakvi su sličice i nalepnice u proširenoj realnosti, ubrzan video, usporen snimak, kao i poseban režim dvostruke ekspozicije kad kamerom vivo X80 Lite možete da pravite različite montaže i efekte.

vivo X80 Lite već je u prodaji širom zemlje u ovlašćenim IT prodavnicama i kod domaćih operatora. Cena je oko 467 evra tj. 54.999 RSD.

 Kupi vivo telefon vodimo te u Katar Izvor: vivo Srbija

Kupi vivo telefon, vodimo te u Katar! Vreme je da strast prema fudbalu i pametnim telefonima podignemo na novi nivo. Kreativni konkurs traje od 10. oktobra do 4. novembra 2022. godine u 23:59 časova. Kupovinom bilo kog vivo pametnog telefona kod ovlašćenih partnera, učesnici konkursa ostvaruju mogućnost da postanu dobitnici dva putovanja na utakmicu Brazil-Srbija za po dve osobe, kao i drugih vrednih poklona. Potrebno je da učesnici popune prijavu na sajtu https://vivosrbija.rs/, prilože fotografiju dokaza kupovine, računa/ugovora i osmisle poruku podrške fudbalerima naše reprezentacije. Stručni žiri će do 10. novembra 2022. odabrati dva najkreativnija slogana kojima će biti dodeljena dva putovanja za dve osobe na utakmicu Brazil-Srbija, uz plaćene troškove smeštaja i prevoza. To nije sve, najkreativnije nove vivo korisnike očekuju još i tri stola za stoni fudbal i 10 vivo X80 Lite pametnih telefona! Važno je napomenuti da ova promocija važi isključivo za uređaje kupljene kod ovlašćenih vivo partnera u Republici Srbiji. Pratite nas, jer navijamo za isti tim!

vivo | Vodimo te u Katar VIDEO
Izvor: vivo Serbia
vivo | Fudbalski savez Srbije VIDEO
Izvor: vivo Serbia

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA