Počeli iPhone 14 problemi - kamera podrhtava i čuju se čudni zvukovi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli iPhone 14 problemi - kamera podrhtava i čuju se čudni zvukovi

Autor Marko Čavić

Korisnici iPhone 14 Pro telefona prijavljuju podrhtavanje kamere i šumove kada koriste najpopularnije aplikacije.

 iPhone prvi put u istoriji zauzeo 50 posto udela tržišta u SAD Izvor: Unsplash

Kupci skuplje varijante iPhone 14 telefona - iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max - mogli bi da budu deo male grupe korisnika koji imaju probleme sa ovim telefonom.

I, da, nije iPhone 14 pregrevanje o kojem su neki ljudi već pričali na društvenim mrežama, ali bi možda moglo da ima veze s tim manjkavostima.

Kamera podrhtava, kadar se kreće neprirodno kako prijavljuju korisnici u video i foto objavama širom interneta, a prilikom aktiviranja kamere u aplikacijama Instagram, TikTok, Snapchat i drugim čuju se zvukovi koji, kako isti korisnici kažu, podsećaju na zvuk mlevenja ili brušenja.

Nažalost, čak je i poznati jutjuber Luke Miani jedan od tih korisnika, a on je u svom videu jasno pokazao da su neke fotografije zbog podrhtavanja kamera jednostavno neupotrebljive - razmrljane su i bez fokusa, čak i mutne. Ovo se dešava kad se koristi Snapchat aplikacija, a ispraćeno je pomenutim čudnim zvukovima, koji su više uznemirujući i upućuju na to da se nešto dešava sa kamerom, nego što su zaista opasni (kako je objasnio Luke Miani).

The Verge objašnjava da iPhone Camera aplikacija nije pogođena problemom, ali da je ovo svakako veliki propust Apple kompanije, čak i ako se radi o malom broju korisnika, jer nije normalno da se telefon od 1.500 dolara ponaša ovako.

Nažalost, kako isti medij kaže, ne postoji objašnjenje za ova dešavanja, ali je nejasno i to da li se kamera oštećuje zbog ovih dešavanja. Izgleda da je problem sa glavnom kamerom i moguće sa OIS opcijom, odnosno optičkom stabilizacijom videa, ali je to samo nagađanje, pošto niko još uvek ne zna šta se dešava zapravo.

Za sada se nisu oglasili ni Instagram, TikTok, Snapchat i druge aplikacije da objasne šta je problem i da li će rešenje stići, ali na upite američkih i drugih medija širom sveta nije odgovorila ni Apple kompanija.

Možda je i dobro što je prodaja telefona iPhone 14 u Srbiji počela nešto kasnije…

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max VIDEO
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Do sada bi i moja baba napravila stabilnu aplikaciju, a tražila bi otprilike jedan hromirani iSmederevac. Nego je lepše bacati milijarde u bunar sa "timom stručnjaka", jer ćapiš promil i miran si ceo život.

Aleksandar

To je razlog zašto vise volim Android smartphone-ove.

Max

Čekaj čekaj, znači stock aplikacija nije pogodjena problemom? Pa ako je tako onda ovo nije Appleov problem. Apple odgovara za hardver koji pravi i stock aplikaciju koju piše za iOS. Istina je da su uvedene nove tehnologije u Pro i Pro Max, ali onda je na developerima da svoje aplikacije usklade sa novom mogucnostima kamere.