Manchester City predstavio prvi "povezani šal" - pratiće emocije navijača | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manchester City predstavio prvi "povezani šal" - pratiće emocije navijača

Autor Ilija Baošić

Manchester City i Cisco su u šal ugradili poseban senzor koji prati ralizičite zdravstvene parametre.

 Manchester City povezani šal.jpg Izvor: Pexels, Manchester City

Dresovi i šalovi omiljenog kluba i reprezentacije su obavezni navijački rekviziti bez kojih je mnogima odlazak na utakmice gotovo nezamisliv.

Utakmice sa sobom nose strast, veselje, ali i tugu i razočarenje, što je nemoguće objasniti onima koji ne prate sport i koji nisu emotivno vezani za neki klub i reprezentaciju. Navijači svaki gol, prekršaj ili sudijsku odluku proživljavaju sa velikim emocijama, strašću i stresom, a kakvi sve događaji na tereni utiču na navijačke emocije - uskoro bi mogli da saznamo zahvaljujući posebnom šalu koji razvija Manchester City u saradnji sa kompanijom Cisco.

Možda će vas zanimati

Poznati engleski klub i tehnološka kompanija još od 2019. sarađuju na tzv. “povezanom šalu” koji sadrži EmotiBit senzore za praćenje otkucaja srca, telesnu temperature i emocionalnog stanja navijača u toku utakmice.

Praćenje tih podataka trebalo bi da pruži konkretne informacije o tome kako se navijači osećaju tokom utakmica i određenih događaja na terenu. "Koristeći te podatke moći ćemo da razumemo navijače više nego pre", kaže izvršni tehnološki direktor kompanije Cisco za Veliku Britaniju i Irsku, Čintan Patel, dodavši kako će moći da se više nauči i oko uloge sporta u životima ljudi.

Prva testiranja šala su već obavljena. U testiranju je učestvovalo šest dugogodišnjih navijača City-ja koji su pratili utakmice tokom kojih je šal beležio njihove emocije.

Ovaj navijački rekvizit bit će dostupan navijačima Manchester City-ja od sledeće sezone, ali nije poznato hoće li moći da se kupi (i koja će biti njegova cena) ili će biti dostupan samo za odabrane koji će pristati na praćenje pomenutih zdravstvenih parametara tokom utakmica.

Pogledajte kako izgleda pametna Addidas Al Rihla lopta, zvanična lopta Mundijala u Kataru:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA