MONDO TV: Oni su od Novaka napravili robota | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Oni su od Novaka napravili robota

Zahvaljujući vizuelnim efektima iz svoje fotelje gledamo vizantijske gradove stare više od 15 vekova, životinje govore, glumci ceo film snimaju u studiju, a deluje kao da su na različitim lokacijama...

Bred Pit više ne mora da putuje širom planete da bi snimao filmove, dovoljno je da sedi u holivudskom studiju u svet će u postprodukciji "doći" kod njega. Ne morate da idete da pogledate neki stan, dovoljno je da vidite 3D turu i da već stvorite sliku o njemu.

Filmska i televizijska produkcija, advertajzing, grafički i industrijski dizajn, arhitektura, mašinstvo... Danas je praktično nezamislivo da se u ovim sferama predstave ideja ili proizvod, a da na neki način nisu uključeni 3D vizuelni efekti. Serija sličica koje sačinjavaju jedan pokret, odnosno animaciju, dominira u većini savremenih medija.

"Kompletna produkcija u Holivudu se zasniva na tome da se ne ide na lokacije, nego se snimi u studiju većina stvari, pa se u postprodukciji dodaje digitalna scenografija. Prethodno se ti delovi markiraju zelenim pozadinama. Ovo jeste znatno jeftinija varijanta, međutim imajte u vidu da za 40 sekundi animirane reklame u idealnim uslovima treba da radi između 10 i 15 ljudi", objašnjavaju nam Vladan Ranđelović i Miljan Novčić, predavači ARC škole kompjuterske grafike, 3D animacije, vizuelnih efekata i arhitektonske vizualizacije u Beogradu.Njih dvojica su bili deo tima u studiju Fried Pictures, koji je radio na postprodukciji reklame mt:s u kojoj se Novak Đoković transformiše u robota. Nakon što je srpski teniser snimljen kako šeta kroz tunel sa zelenim markerima, bilo je potrebno da "skinu" svaki njegov pokret i uklope da sve deluje kao celina.

Zaslužni su i za to što u filmu Tilva Roš izgleda kao da bager zaista prolazi kroz usku ulicu u Boru, za brojne zanimljive reklame, ali i za 3D projekciju Caričinog grada. Za film o arheološkom nalazištu vizantijskog grada iz VI veka bilo im je potrebno šest meseci. Ceo film u trajanju od 11 i po minuta, vođen od strane arhitekte Vladana Zdravkovića, treba da bude prikazan doktorima arheologije i arhitekture u septembru u Beču.Mada 3D nikada neće u potpunosti moći da zameni žive glumce, na primer, poslednjih godina je sve veća potreba za ljudima koji se bave vizuelnim efektima. Da biste naučili da radite sa Autodesk® 3DS Max, i V-Ray paketom nije vam potrebno nikakvo predznanje, kursevi i sertifikati.

Kursevi 3D-a vode vas od samih osnova softvera, modelovanja, materijala, svetala i renderovanja. Nakon toga se uči animacija, kamere, skeletni sistem, partikli, sve do same finalizacije 3D grafike. Takođe vas uvodi u osnove dizajna karaktera, teoriju svetla i boje, dinamike, kreiranje naprednih vizuelnih efekata, kompozitinga (montaže slike) i mnogih drugih stvari.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi