TO JE TO, IMAMO LISTU: Otkriveno koja Samsung Galaxy S22 verzija stiže kod nas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TO JE TO, IMAMO LISTU: Otkriveno koja Samsung Galaxy S22 verzija stiže kod nas

Stručnjaci napominju da je moguće da će se Exynos 2200 postići bolje rezultate s jačim hardverom i softverom, ali će na to morati da se sačeka još nekoliko nedelja.

 Samsung Galaxy S22 Izvor: Smart Life/ Twitter/ @Onleaks

Od oktobra 2021. godine se najavljuje da bi Samsung Galaxy S22 serija trebalo da donese prve premijum modele telefona u 2022. godini.

U to vreme su u javnost dospeli podaci o čipsetovima za nove telefone Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra, pa se pisalo da bi trebalo da stignu s Qualcomm Snapdragon ili Samsung Exynos čipsetom, u zavisnosti od regiona u kojem će se prodavati.

Možda će vas zanimati

Samsung je dosledan kada je u pitanju distribucija dve čipset verzije za S modele telefona, ali se do nedavno spekulisalo da bi problemi s proizvodnjom Exynos čipova mogli to da promene.

Kompanija je 18. januara, ipak, najavila Exynos 2200, a oni koji su do podataka došli tvrde da znaju spisak tržišta na kojima će se pojaviti.

Galaxy S telefoni sa Qualcomm Snapdragon čipom su tradicionalno bili rezervisani za Sjedinjene Američke Države i Kinu, a sa Exynos čipsetom za Evropu. Podaci koji su se pojavili 20. januara potvrđuju da bi tako trebalo da bude i ovog puta, što znači da u Srbiju i region stiže novi Samsung telefon ojačan Exynos 2200 čipsetom.

Exynos 2200 je prvi mobilni čipset koji u sebi ima implementiran GPU sa AMD RDNA 2 grafičkom arhitekturom, što omogućava funkcije kao što je hardverski akcelerisani ray tracing. Iz kompanije ističu da će telefoni s ovim čipom ponuditi iskustvo gejminga koje je u ravni s onim na konzolama.

Kada je CPU u pitanju, novi Exynoss koristi Armv9 jezgra: jedno Cortex-X2 premijum jezgro visokih performansi, tri Cortex-A710 jezgra za balansirane performanse i još četiri efikasna Cortex-A510 jezgra.

Procurele informacije ipak ukazuju na to da Exynos 2200 nije bolji od konkurencije, tačnije od Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 i MediaTek Dimensity 9000.

To znači da je Exynos 2200 na Geekbench uporednim procenama osvojio 1.108 poena u jedno-jezgarnim operacijama, a u više-jezgarnim 3.516 poena, dok Snapdragon 8 Gen 1 može da se pohvali s 1.237 u jedno-jezgarnim, odnosno 3.788 u više-jezgarnim, a MediaTek Dimensity 9000 s 1.287 (jedno-jezgarne) i 4.474 (više-jezgarne).

Snapdragon 898 vs Exynos 2200
Izvor: Smart Life/ @Fanoftech

Stručnjaci napominju da je moguće da će se Exynos 2200 postići bolje rezultate s jačim hardverom i softverom, ali će na to morati da se sačeka još nekoliko nedelja. Galaxy S22 serija s Exynos 2200 čipsetom stiže u februaru, pa je verovatno da će se SoC tek tada pokazati u punoj snazi, ali i u nedeljama nakon toga, kako Samsung bude nastavio s optimizacijom.

Samsung Galaxy Unpacked 2022 S22 telefoni VIDEO
Izvor: Samsung

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kimi Alcatraz

Sta fali Exynos-u? Mislim stvarno neki ljudi preteruju.

Kiza

Znači samo Evropa isključivo exynos a ostali ili jedno ili drugo. Takva će im i prodaja biti. Daš soma evra za lošije performanse. Neka fala

Max

Moram napomenuti da sam dugogodisnji korisnik najboljih i najskupljih Samsung telefona,trenutno imam galaxy s21 ultra,pre njega note2o ultra,no moram reci da su iz godine u god.sve gori i gori,servisi u bg katastrofa,lazu,prave te budalom,neprijatni do krajnjih granica...... Jednom recju,Odustajem od Samsunga i potraziti cu nesto drugo za toliki novac i necu dozvoliti vise da me prave budalom