POBEDNIK MEĐU UREĐAJIMA TOKOM PANDEMIJE: Tableti sve traženiji, kupci žele isti model za igru, posao i multimediju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBEDNIK MEĐU UREĐAJIMA TOKOM PANDEMIJE: Tableti sve traženiji, kupci žele isti model za igru, posao i multimediju

Tableti su tokom pandemije koronavirusa zabeležili izuzetan rast, praktično prvi posle sedam godina.

 Nokia T20_00000014-1 v4- Izvor: SmartLife / Nokia

Tokom 2014. godine tableti su imali najveću popularnost od svog nastanka, kad je na tržištu isporučeno preko 200,1 milion komada.

Tokom narednih pet godina tableti su gubili popularnost zbog sve većih ekrana mobilnih telefona, da bi tokom 2019. godine bilo isporučen samo 144,1 milion komada za sva četiri tromesečja.

Možda će vas zanimati

Onda je došla korona, prešli smo na onlajn posao, učenje, ali i zabavu i multimediju i tableti su postali nekako opet potrebni - za sve nabrojano bilo je mnogo lakše koristiti tablet, posebno u domovima koji nemaju laptop računar, a dobar tablet je lako menjao kompjuter za većinu stvari cele porodice. Tokom 2020. godine, prema podacima IDC kompanije, čije smo podatke navodili u ovom tekstu, isporučeno je više od 15% više tableta, oko 164 miliona, što je prvi rast za šest godina tj. od 2014. godine.

Dobar tablet je tokom korone postao neophodna “alatka“ cele porodice i to gotovo podjednako u svim starosnim grupama korisnika, koji su tablet najviše koristili za pristup internetu. Takođe, tokom 2020. godine došlo je do naglog povećanja potražnje tableta dijagonale makar 10 inča, koji su činili čak 48% isporučenih uređaja u odnosu na, recimo 2019. kad je to bio slučaj u samo 30% slučajeva.

Predviđanja IDC kompanije su da će do 2025. godine makar 60% isporučenih tableta na tržištu imati dijagonalu od 10 inča ili veću (25,4 centimetra i veću).

Kao i na tržištu telefona i ovde je izražen polaritet - ili ste na iPad strani ili ste na strani Android uređaja.

Apple u potpunosti kontroliše ponudu u iPad domenu, jer i logično - samo Apple ih i proizvodi, dok u Android svetu uglavnom određene kompanije nude i tablete.

Situacija se danas menja dolaskom prvog HMD Global tableta u novoj Nokia T Android seriji, koja je zamišljena da bude pristupačna, svestrana i da dugo traje - i što se tiče kvaliteta i što se tiče Android OS i bezbednosne podrške. Podršku tržištu sa daju svakako i Samsung, Xiaomi, a uskoro i OnePlus. O svima njima možete da čitate odmah ispod, u našim povezanim vestima, da vidite šta je svako od njih spremio ili sprema za vas.

Da li vi koristite tablet i za šta sve?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA