LAKŠE NEGO IKAD DO IZGUBLJENOG TELEFONA: Čak i kada je iPhone ugašen moći ćete da ga nađete | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAKŠE NEGO IKAD DO IZGUBLJENOG TELEFONA: Čak i kada je iPhone ugašen moći ćete da ga nađete

Kompanija Apple je predstavila dosta novina na novom WWDC događaju.

  Izvor: SmartLife / Apple

Glavna zvezda Worldwide Developers Conference (WWDC) virtuelnog događaja je bila nova verzija operativnog sistema iPhone telefona, u pitanju je iOS 15.

Imali ste priliku da čitate o novinama koje očekuju iOS 15, kao i na kojim telefonima će biti dostupan ovaj OS. 

Možda će vas zanimati:

Pored osveženog operativnog sistema i novih aplikacija koje je Apple predstavio, ta kompanija je radila i na unapređenju starijih aplikacija, a jedna takva je i Find My. Uz pomoć te aplikacije korisnici iPhone telefona i vlasnici AirTags dodatka koji je u suštini privezak, mogu da nađu svoje uređaje ukoliko su iste izgubili.

Apple napominje da će korisnici sa iOS 15 verzijom moći da nađu svoje telefone čak i kada su oni isključeni. Ta opcija je veoma korisna ako kojim slučajem izgubite uređaj ili vam ga neko ukrade. Kako prenosi 9To5Mac, ova opcija funkcioniše tako što se telefon ne isključi u potpunosti, već uređaj uđe u fazu gde troši veoma malo energije, te funkcioniše na neku ruku i kao AirTags, a sve kako bi drugi iOS uređaji u okolini mogli da uhvate Bluetooth signal da bi se potom prosledila lokacija izgubljenog uređaja.

 iphone find my phone kako pronaći isključen telefon Izvor: SmartLife / Apple

Sve ovo znači da će postojati šansa da nađete svoj telefon čak iako je njegova baterija prazna. Apple napominje da ćete uspeti da locirate svoj uređaj iako su svi podaci sa njega izbrisani, to jest ako je telefon vraćen na fabrička podešavanja (factory reset), ali opcija Activation Lock mora biti uključena.

Svakako će postojati opcija i da isključite iPhone u potpunosti, a to ćete moći da uradite tako što u podešavanju (Settings) isključite režim low-power Find My mode. Da bi se sprečila kupovina ukradenih iPhone telefona, početni Hello ekran će pokazati da je uređaj zaključan i da je vlasnik tog telefona neko drugi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA