NAJZAD UDARILI FACEBOOK PO DŽEPU: Još jedna zemlja ne toleriše manipulaciju privatnim podacima korisnika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJZAD UDARILI FACEBOOK PO DŽEPU: Još jedna zemlja ne toleriše manipulaciju privatnim podacima korisnika

Iz te kompanije tvrde da su uradili sve što im je rečeno!

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Facebook App

Italijansko antimonopolsko telo izreklo je kompaniji Facebook novčanu kaznu od 7,0 miliona evra (8,5 miliona dolara) zbog nepoštovanja zahteva za korigovanjem nepropisne komercijalne prakse vezane za upotrebu korisničkih podataka.

U novembru 2018. godine, italijanska komisija za zaštitu tržišne konkurencije presudila je da Facebook nije valjano obavestio korisnike o prikupljanju i korišćenju njihovih podataka.

Možda će vas zanimati:

Sadašnja istraga je potvrdila da (kompanija) nije objavila izmenjeno obaveštenje o upotrebi podataka korisnika i nije prekinula ustanovljenu nelojalnu praksu", naveo je italijanski regulator u saopštenju, prenosi Reuters.

Te godine su kaznili američku kompaniju sa 5,0 miliona evra (5,5 miliona dolara) i zatražila od nje da objavi dopunjeno obaveštenje za korisnike na početnoj stranici svog veb sajta za Italiju, kao i u Facebook aplikaciji i na personalnoj stranici svakog registrovanog italijanskog korisnika.

"S obzirom na ekonomsku vrednost podataka, korisnicima treba omogućiti da odluče da li će Facebook-u dozvoliti njihovo korišćenje", ističe italijanski regulator.

Portparol kompanije Facebook je izjavio da je kompanija obaveštena o saopštenju regulatora, ali da će „sačekati odluku Državnog saveta povodom naše žalbe na inicijalne zaključke komisije“. On je dodao da je Facebook već izvršio izmene kojima se jasno objašnjava kako se koriste podaci korisnika u njihovim servisima i oglašavanju prilagođenom ciljnim grupama.

Ovo nije prva kazna za kompaniju Facebook, a gotovo da sigurno nije ni poslednja. Najsvežiji primer je i to da se Facebook tereti zbog skandala Cambridge Analytica.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA