BEŽIČNO PUNJENJE BEZ ŽICA I DODIRA, KROZ VAZDUH: Predstavljeno kako radi punjenje preko vazduha! (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEŽIČNO PUNJENJE BEZ ŽICA I DODIRA, KROZ VAZDUH: Predstavljeno kako radi punjenje preko vazduha! (VIDEO)

Upotrebljeni su EDGE i EDGE+ modeli, pogledajte kako izgleda punjenje bez žica putem vazduha!

  Izvor: MONDO / Motorola

Kompanija Motorola je na svojim EDGE i EDGE+ modelima demonstrirala bežično punjenje preko vazduha, odnosno praktično bez kontakta s punjačem.

Tehnologija radi na udaljenosti do 100 centimetara i pod uslovom da između telefona i punjača tj. adaptera ne stoje fizičke prepreke.

Možda će vas zanimati:

Na videu objavljenom na Weibo stranici jasno se vidi da telefoni čim uđu u domet bežičnog punjača bez kontakta počinju da se pune. Kad se ruka stavi na punjač, zbog prepreke - punjenje prestaje. Tehnologija bežičnog punjenja bez fizičkog kontakta zasnovana je na poznatom Qi standardu, a punjač bi, ako smo dobro razumeli sve trebalo da se zove Motorola One Hyper.

Zanimljivo je to što se istovremeno može puniti do sedam telefona odjednom, ali Motorola nam nije dala detalje kao što su da li se brzina punjenja deli na broj priključenih uređaja ili kolika je brzina punjenja uopšte.

Kompanija Motorola ovim želi da povede mobilnu industriju ka novim tehnologijama, koje će omogućiti da se telefon gotovo non-stop puni i da se izbegne potreba za nošenjem punjača ili da telefon mora da se priključi na njega.

Za razliku od konkurenata, koji razvijaju ovu tehnologiju na novim temeljima, koji će zahtevati ugrađivanje novih antene, fizičko povećanje uređaja i nove standarde Motorola je otišla boljim putem, makar se tako čini u ovom trenutku - punjač je drastično manji, gotovo jedva veći od klasičnog, a podržavanje Qi standarda znači da će budući telefoni morati biti tek malo modifikovani u domenu ovog načina punjenja, kako bi podržavali ovakvu novotariju.

Ostalo je još da nam Motorola otkrije detalje o brzini punjenja, ali i tome kako ovakav način punjenja utiče na zdravlje tj. koliko zrači i koliko je bezbedan.

Kako se vama čini ovaj način punjenja telefona?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO / GSMArena)

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA